Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα: Περισσότεροι από 500 επιβάτες - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Φωτιά ξέσπασε σε επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο στην Ηγουμενίτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το Olympic Champio της ANEK LINES. Εξαιτίας της μεγάλης φωτιά το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Στις 08:20 ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου από αδιευκρίνιστη αιτία.
Περίπου στις 9:30 ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου,ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας.
Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη σιτγμή τα αυτόματα

συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.
Πληροφορίες του Dikaiologitika News ανέφεραν από την πρώτη στιγμή ότι υπήρχαν πάνω στο πλοίο 538 επιβάτες, 293 οχήμαρα και 74 άτομα από το πλήρωμα.




Το Olympic Champion έχει ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα