Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Κλεισμένα στα συρτάρια για να τα βρει ο Νίκας: Ξέχασε να υπογράψει έργα 70 εκ. ο Τατούλης!

Εργα ύψους 70 εκ. ευρώ ξέχασε να υπογράψει ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και καλεί τώρα τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να ανοίξει τα συρτάρια της Διαχειριστικής Αρχής και να υπογράψει τα έργα που του άφησε.
Και σαν να μην φτάνει το μέγεθος της κωμωδίας, συστήνει στο νέο περιφερειάρχη με το γνωστό αλαζονικό και απαξιωτικό σε πολιτικούς αντιπάλους του ύφος να τρέξει γρήγορα τα έργα που ήταν έτοιμα, αφήνοντας “στην μπάντα τις απειλές για απεντάξεις έργων που δεν είναι στο χέρι του να κάνει και να τρέξει γρήγορα τα έργα που του κληροδοτεί ως ώριμα η διοίκηση του Π. Τατούλη”.
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, κρούει, όπως υποστηρίζει “τον κώδωνα του κινδύνου απώλειας πολύτιμου χρόνου σε μια κρίσιμη περίοδο της υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Πελοποννήσου. Τόσο η βαθιά άγνοια, όσο και ο ρεβανσισμός της νέας περιφερειακής διοίκησης την οδηγούν σε εξωθεσμικές ατραπούς με διαδικασίες παρακράτους και συμπεριφορές ολοκληρωτικού καθεστώτος”.
Αυτοθαυμαζόμενος ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι “η περιφερειακή αρχή Τατούλη λειτούργησε με βασικό γνώμονα το αποτέλεσμα: να παραδίδει λειτουργικά έργα στους Πελοποννήσιους πολίτες. Ανέλαβε την τεχνική ωρίμανση έργων που λίμναζαν για χρόνια,

ενώ παρείχε αφειδώς τεχνογνωσία και αρωγή σε όποιον δικαιούχο είχε ανάγκη”.
Μεταξύ των έργων που καλεί τον κ. Νίκα να υπογράψει, είναι η βελτίωση της εθνικής οδού Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Πύλος - Μεθώνη - τμήμα Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, η βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας (Μεσσήνη - Εύα – Λάμπαινα), προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ, η προμήθεια άνω των 20 ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας Γαργαλιάνων και Αστρους, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 3 εκ. ευρώ, το έργο προστασίας των ακτών από τη διάβρωση στην Αίπεια, η αναστήλωση του Κάστρου της Κυπαρισσίας.
Κλείνοντας, η “Νέα Πελοπόννησος” και ο Π. Τατούλης δηλώνουν ότι “θα υπερασπιστούν με νηφαλιότητα και σύνεση, αλλά και με άγρια σύγκρουση όπου αυτό χρειαστεί, τόσο το παραχθέν και υπό εξέλιξη έργο, προκειμένου η Πελοπόννησος να παραμείνει στον δρόμο της ανάπτυξης που ακολούθησε ακόμη και τις πιο δύσκολες μνημονιακές περιόδους. Και κυρίως να μην μπολιαστεί από το σκουλήκι του λαϊκισμού και τις ολοκληρωτικές νοοτροπίες που ακολουθούν μνησίκακες και ανίκανες διοικήσεις”.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα