Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα: Οι Ηλείοι πιέζουν, οι Μεσσήνιοι... παίζουν

Κοινό μέτωπο για την κατασκευή του δρόμου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα συγκρότησαν οι δήμαρχοι της Ηλείας κι έχουν και τη στήριξη του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.
Την ίδια ώρα στη Μεσσηνία κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με τον σημαντικό αυτό δρόμο και ιδιαίτερα με το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα, που θα έπρεπε να αποτελεί από τις πρώτες προτεραιότητες των αρχών και φορέων του νομού μας.
Οπως σημειώνει η εφημερίδα “Πρώτη” του Πύργου, στο πλαίσιο της συνάντησης για την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ, συζητήθηκε και το μείζον θέμα του αυτοκινητόδρομου, ενώ το ένα μετά το άλλο τα Δημοτικά Συμβούλια της Ηλείας με ομόφωνες αποφάσεις τους ζητούν την άμεση υλοποίηση του έργου. Αναφέρεται ότι όλοι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή σχετικά με τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που θα υπάρξουν στις Βρυξέλλες.
Στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτ. Φαρμάκης τόνισε ότι “πρόκειται για το κορυφαίο θέμα των τελευταίων ετών” και μεταξύ άλλων παρατήρησε πως “έχω την

αίσθηση ότι έχει καταστεί σαφές και από το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο δεν είχαμε ακόμα αναλάβει, όταν με σαφήνεια είπαμε ότι ο δρόμος πρέπει να γίνει χθες. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”.
Οσον αφορά τους δημάρχους, ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος δήλωσε ότι “συνεδριάζουμε σήμερα και πρώτο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η απόφασή μας στην ίδια γραμμή με τους άλλους δήμους του νομού για το δρόμο Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία - Τσακώνα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος από τον Πύργο έως την Κυπαρισσία με τα 20 εκ. ευρώ που έχουν ήδη προγραμματιστεί για έργα βελτίωσης αυτού του παλιού εθνικού δρόμου θα πρέπει να υλοποιηθεί, ενώ η ανατολική χάραξη είναι η ολοκληρωτική λύση για να έχουμε έναν εθνικό δρόμο που θα βοηθήσει και στον τουρισμό και στην ανάπτυξη του νομού μας”. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα