Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ζάκυνθος: 6 μήνες φυλάκιση για βασανισμό και κακοποίηση σκύλου – Τον έδεσε σε βαρέλι με αλυσίδα!

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε Ζακυνθινό, ο οποίος κατηγορούνταν για κακοποίηση σκύλου.
Τα μέλη του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων χαρακτήρισαν την ποινή «χάδι». Η υπόθεση αφορούσε ένα εγκαταλελειμμένο σκυλί, το οποίο εντοπίστηκε από τον ΖΟΜΖ μετά από καταγγελία ευαισθητοποιημένου συμπολίτη μας.
Το σωματείο είχε βρει το σκυλί κοντά στο Κάστρο. Ήταν δεμένο σε ένα βαρέλι, χωρίς φαγητό και νερό. Το παρακολουθούσε ο συμπολίτης μας και μόλις κατάλαβε ότι έπρεπε να παρέμβει, ενημέρωσε το σωματείο. Ο ΖΟΜΖ, το βρήκε με την αλυσίδα περασμένη μέσα στο λαιμό, ενώ το δέρμα του είχε μπει γύρω στους δυο πόντους, όπως λένε τα μέλη του σωματείου. Το ελευθέρωσαν και το πήγαν στον κτηνίατρο, όπου έγινε το χειρουργείο για να αφαιρεθεί η αλυσίδα».
Από την περασμένη Τρίτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του ΖΟΜΖ για να παραστεί ως πολιτική αγωγή, επειδή παρουσιάστηκε ναι μεν εξουσιοδότηση, αλλά κρίθηκε ότι θα

έπρεπε να γίνει συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Φιλοζωική θεωρεί ότι η ποινή είναι χάδι, καθώς ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε πέντε χρόνια το σκυλί αλυσοδεμένο. Είπε ότι το βρήκε αδέσποτο και πρόσθεσε ότι επί πέντε χρόνια το είχε δεμένο στην περιουσία του. Ισχυρίστηκε ότι το φοβόταν και του πετούσε το φαγητό από μακριά, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί ότι το ζώο είχε πληγή.
Η κα Παναγιώτα Λημνιού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΖΟΜΖ, σημειώνει: «Μείναμε ικανοποιημένοι που ακούστηκε η λέξη ΕΝΟΧΟΣ εντός του δικαστηρίου. Κρατάμε μια επιφύλαξη για την απόφαση, γιατί όταν κάποιος δηλώνει ότι επί πέντε χρόνια έχει αλυσοδεμένο ένα ζώο εντός της περιουσίας του, ξεκάθαρα παραβιάζει την υπάρχουσα νομοθεσία περί ευζωίας ζώων. Τι σημαίνει παθητική κακοποίηση; Όσοι ασχολούμαστε με τέτοια θέματα, μας νοιάζει κυρίως η ανθρώπινη υπόσταση. Η ανθρωπιά φαίνεται στο πως συμπεριφέρεσαι σε ανυπεράσπιστα πλάσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα