Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ξεκίνησε η λειτουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στη Μεσσηνία

Εκστρατεία ενημέρωσης με κεντρικό σύνθημα «Έχεις φωνή. Είμαστε δίπλα σου» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Τρίπολη από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, με αφορμή την έναρξη πριν από λίγες ημέρες λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλες τις Διευθύνσεις της περιφέρειας.
Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ξεκίνησε να λειτουργεί και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες, ενώ αντίστοιχη υπηρεσία λειτουργεί και στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
Το γραφείο είναι στελεχωμένο από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν έχουν επιχειρησιακό ρόλο, αλλά συνεργάζονται με όλες τις άλλες υπηρεσίες, παρακολουθούν τις υποθέσεις οικογενειακής βίας, δίνουν οδηγίες και εισηγούνται μέτρα

για τη διαχείριση των υποθέσεων.
Δράσεις
Εκτός από την έναρξη λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, αφορμή για τη σημερινή δράση στην Τρίπολη αποτελεί και η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.
Με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και με αφορμή την Παγκόσμια αυτή Ημέρα στις 25 Νοεμβρίου, διοργανώνεται κοινή δράση, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (ΚΕΘΙ).
Έτσι, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά μεσημέρι θα διανείμει έντυπο ενημερωτικό υλικό έμπροσθεν του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου, στην πλατεία Πετρινού.
Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας
Σκοπός της κοινής δράσης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου ολοκληρωμένης ενημέρωσης των πολιτών, που αποσκοπεί στην πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Οι πολίτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο των νέων Υπηρεσιών Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας έχει ως στόχο:
-Την προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων, με έμφαση και στην πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης
-Την ενθάρρυνση και την καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών
-Την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας
-Το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τη συστηματική παρακολούθηση των υποθέσεων
-Την εκπαίδευση και τη διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
-Την ευαισθητοποίηση των πολιτών.  Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα