Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ


Η Τοπική οργάνωση Καλαμάτας του ΕΠΑΜ εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει μια πλατιά καμπάνια ενημέρωσης των Μεσσήνιων συμπολιτών μας με άρθρα στον τοπικό Τύπο προκειμένου να γίνουν γνωστά τα προτάγματα και οι θέσεις μας, σε μια προσπάθεια που κάνουμε να ξεπεράσουμε το πέπλο της σιωπής που υπάρχει από τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Στο σημερινό άρθρο θα σταθούμε στο τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ.
Αν χρειαζόταν να πει κάποιος με λίγα λόγια τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ θα έλεγε ότι απηχεί την προσπάθεια να συγκροτηθεί η ευρύτερη δυνατή κοινωνικοπολιτική συμμαχία του ίδιου του λαού που να ξεπερνάει τις διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και κομματικής ταυτότητας στις γραμμές του στη βάση ορισμένων άμεσων στόχων ανατροπής της σημερινής κατάστασης και ανοίγματος του δρόμου για μια ριζικά διαφορετική πορεία του τόπου.
Το ΕΠΑΜ έχει σκοπό να πάρει πίσω ό,τι έχει στερήσει από τον εργαζόμενο λαό και την χώρα το καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους που έχει επιβάλει η τρόικα και η ντόπια οικονομική ολιγαρχία.
Να καθίσει στο σκαμνί τους δήμιους του ελληνικού κράτους, τους υπεύθυνους της σημερινής χρεοκοπίας και τους σύγχρονους δωσίλογους.
Να επιβάλει τη μη αναγνώριση του δημοσίου χρέους και το σταμάτημα της πληρωμής του εδώ και τώρα.
Να απαλλάξει την χώρα από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και με την επιστροφή σ' εθνικό κρατικό νόμισμα να αποκτήσει ο λαός τον έλεγχο της οικονομίας του.
Να εθνικοποιήσει τις κορυφές του πιστωτικού συστήματος, τις υποδομές, και τους βασικούς οικονομικούς μοχλούς της χώρας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
Τέλος να επιβάλει την δημοκρατία με κατοχύρωση της αυθεντικής λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
(Από την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΠΑΜ).
Με αυτή την έννοια το ΕΠΑΜ δεν είναι ένα κόμμα αλλά μια ιστορικά μεταβατική σύμπραξη κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων πάνω σε πολύ συγκεκριμένους και άμεσους στόχους.        
Του Πέτρου Πουλακίδα
Συντονιστή Τοπικής Οργάνωσης
Καλαμάτας του ΕΠΑΜ   eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα