Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Δεν πήγε καλά η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εμπόρων Πελοποννήσου


Αρνητικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων είχε η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).
Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της ζητεί την κατάργηση των θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς και τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις τρεις Κυριακές των εορταστικών περιόδων, πλην των τουριστικών περιοχών, όπου ο ίδιος ο νόμος και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας το επιτρέπουν.
Η ανακοίνωση αναφέρει: “Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου 2019 και ολοκληρώθηκαν στις 15 Νοεμβρίου είχαν αρνητικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος τους κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις τους σε σχέση με πέρυσι. Ενας στους δύο καταστηματάρχες, σύμφωνα με έρευνα δήλωσε πως ο τζίρος των φθινοπωρινών εκπτώσεων του 2019 ήταν χειρότερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2018, ενώ μόλις 1 στις 5 επιχειρήσεις κατέγραψε καλύτερο τζίρο. Τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν τη θέση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) για κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Η συνεχόμενη εκπτωτική περίοδος με τις εποχικές εκπτώσεις και προσφορές και τις επιπλέον δράσεις όπως η Black Friday, δεν δημιουργούν πλέον κανένα ενδιαφέρον στον καταναλωτή. Πρέπει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των εμπορικών επιχειρήσεων, τα οποία είναι η έλλειψη ρευστότητας, οι ρυθμίσεις των οφειλών και το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών λόγω πολλών φορολογικών και λοιπών υποχρεώσεων. Αίτημα της Ο.Ε.ΕΣ.Π. είναι η κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς και των Κυριακών που τις συνοδεύουν. Η Ομοσπονδία μας ζητά να παραμείνουν οι δύο βασικές εκπτωτικές περίοδοι, μετά το τέλος της καλοκαιρινής και χειμερινής περιόδου. Αποδεικνύεται ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν αποφέρουν κάτι θετικό στην αγορά και δεν ελκύουν τους καταναλωτές. Επίσης ζητεί τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις τρεις Κυριακές των εορταστικών περιόδων (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων), πλην των τουριστικών περιοχών, όπου ο ίδιος ο νόμος και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας το επιτρέπουν. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι περισσότερα λουκέτα, ανεργία, ύφεση, οξύτερη κρίση και αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ξένες πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα”. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα