Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Μεσσηνία: Πέντε πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε κλειστό χώρο

Εντατικοί είναι πλέον οι έλεγχοι της Αστυνομίας και στη Μεσσηνία για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης του γενικού πληθυσμού από τη διάδοση του κορονοϊού, μετά τον πολλαπλασιασμό κρουσμάτων Covid-19 και την υποχρέωση να φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπου συχνάζει πολύς κόσμος.
Ετσι, προχθες στη Μεσσηνία οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 5 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, ύψους 150 ευρώ το καθένα, σε σύνολο 9 παραβάσεων σε όλη την Περιφέρεια.
“Ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι υπαρκτός και απειλεί ευθέως το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας”, λέει η προϊσταμένη του γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Πελοποννήσου, υπαστυνόμος Α’ Σοφία Μπιτσώνη. Και προσθέτει ότι “στόχος των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, γι’ αυτό το προσωπικό των υπηρεσιών της Πελοποννήσου είναι επί ποδός και διενεργεί καθημερινά συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης

και μέσα μαζικής μεταφοράς”. Οπως τονίζει, “το πνεύμα του νόμου δεν είναι τιμωρητικό, αλλά έχει προληπτικό χαρακτήρα”. Αλλωστε, “είναι θέμα κοινωνικής συνείδησης και πρωτίστως ατομικής ευθύνης να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, για εμάς, τις οικογένειές μας και τους συνανθρώπους μας”, επισημαίνει η υπαστυνόμος και παροτρύνει “να συστρατευτούμε στην προσπάθεια αυτή. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία”.
Η προϊσταμένη Ενημέρωσης επισημαίνει ακόμη ότι οι έλεγχοι έτσι κι αλλιώς δεν είχαν σταματήσει το διάστημα μετά την καραντίνα, αλλά μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, από την προηγούμενη εβδομάδα εντατικοποιήθηκαν, ειδικά σε χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος και υπάρχει συνωστισμός.
Σε ό,τι αφορά το τι ελέγχουν, αυτά είναι:
α) Για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης με επιβολή διοικητικού προστίμου (150 ευρώ).
β) Για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
γ) Για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.   eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα