Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο στη Ρωσία – Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν

Sputnik V: το εμβόλιο από τη Ρωσία που θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021- Ήδη έχουν γίνει παραγγελίες από 20 χώρες
Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού φαίνεται ότι είναι γεγονός και μάλιστα προέρχεται από τη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εγκρίθηκε από τη χώρα.
Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Υπουργείο Άμυνας, οι δοκιμές ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και το σύνολο των 38 εθελοντών ανέπτυξε ανοσία στον ιό που έχει στοιχήσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.
SPUTNIK V
Στον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά από την Σοβιετική Ένωση το 1957 παραπέμπει η ονομασία του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η Ρωσία.
Η Μόσχα πανηγυρίζει την ανάπτυξη του «Sputnik V» (το V αναφέρεται στο vaccin/εμβόλιο) ως μεγάλη επιτυχία, αφού η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα που εγκρίνει εμβόλιο

για τον νέο κορονοϊό.
H KOΡΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ
Ο Πούτιν, ήταν ενήμερος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας από τον Υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο και σημείωσε ότι γνωρίζει πως «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία».
Μάλιστα, ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την ανάπτυξή του και τόνισε ότι είναι ένα «πολύ σημαντικό βήμα για τον κόσμο». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί και ότι ανέβασε λίγο πυρετό «και αυτό ήταν όλο». Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του εμβολίου θα αρχίσει άμεσα.
Από την πλευρά της η Ρωσίδα υπουργός Υγείας Τατιάνα Γκολίκοβα δήλωσε πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε εργαζομένους στον τομέα της Υγείας τον Σεπτέμβρη, ενώ θα είναι διαθέσιμo για τον γενικό πληθυσμό τον Ιανουάριο.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ 20 ΧΩΡΕΣ
Η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για μαζικό εμβολιασμό, παρόλο που τα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου συνεχίζονται.
Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, πρόεδρος του κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF το οποίο συμμετείχε στην ανάπτυξη του εμβολίου, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες από 20 χώρες που αντιστοιχούν σε 1 δισεκατομμύριο δόσεις.
ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ
Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ρωσία για την παρασκευή του εμβολίου της υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να κερδίσει την παγκόσμια κούρσα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, όμως έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος μπροστά από επιστήμη και την ασφάλεια. Στο παρελθόν ξένοι επιστήμονες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία αναπτυσσόταν το εμβόλιο.
Το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα