Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ομόφωνο ψήφισμα για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, ομόφωνα εκδόθηκε ψήφισμα για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, όπως πρότεινε με υποβολή σχεδίου ψηφίσματος ο αντιπρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Τσαφαράς. Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας σε μια προσπάθεια για ενίσχυση των παραγωγών, ώστε να αναδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο την αξία των τοπικών προϊόντων, αποφασίζει:
Τη στήριξή του στο εγχείρημα σύστασης Ομάδας Διαχείρισης & Προστασίας για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Τη στήριξή του στην αίτηση τροποποίησης ήσσονος σημασίας των προδιαγραφών της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ, καλώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να προχωρήσει άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες.
Την πρόθεσή του να προσφύγει από κοινού με φορείς της Μεσσηνίας τόσο στο

Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και στο αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εφόσον δεν ληφθεί πρωτοβουλία από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου, αναφορικά με την ονομασία της Ποικιλίας Καλαμών, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς και εκθέτει τη χώρα πανευρωπαϊκά.
Για τον Δήμο Τριφυλίας αποτελεί πρωταρχικό σκοπό και θέση η υποστήριξη φορέων της περιοχής που αναλαμβάνουν να προασπίσουν τοπικά εμβληματικά προϊόντα και η με οποιοδήποτε τρόπο στήριξη των παραγωγών της περιοχής μας, που αποτελούν ανεξάντλητο κεφάλαιο για την ταυτότητα του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης εθνικής οικονομίας.
Ο Δήμος Τριφυλίας θα ενισχύσει με όλους τους αναγκαίους τρόπους, είτε θεσμικούς, είτε οικονομικούς, τη δράση των φορέων. Παράλληλα, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην προβολή και ανάδειξη των ελαιοκομικών προϊόντων, καθώς και στην ενημέρωση με στόχο τη βελτίωση της παραγωγής, ώστε να κατακτήσουμε μεγαλύτερο και ποιοτικότερο κομμάτι στην αγορά των αντίστοιχων προϊόντων.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από διαβούλευση με όλα τα μέρη και όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές και ειδικά τη Μεσσηνία, θα πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός φορέα εθνικής εμβέλειας για την επιτραπέζια ελιά, που θα προασπίζει τα συμφέροντα των παραγωγών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τριφυλίας θα είναι συμμέτοχος σε κάθε διαβούλευση».   Του Ηλία Γιαννόπουλου   tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα