Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Μπέζος: “Μια συλλογική προσπάθεια που δικαιώνεται”-Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας

Γ.Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας: «Το όραμά μας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, μέρα με την μέρα, με σκληρή και συλλογική δουλειά αποκτά σάρκα και οστά. Ωστόσο έχουμε μπροστά μας μακρύ δρόμο ακόμη»
Με ταχείς ρυθμούς και μεθοδικά κινούνται μια σειρά σημαντικών έργων στις δύο (2) Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας & Κυπαρισσίας, που η υλοποίησή τους θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω αναβάθμισή τους. Πρόκειται για έργα που στην πλειοψηφία τους είναι ενταγμένα σε διάφορα κοινοτικά προγράμματα της νυν προγραμματικής περιόδου και εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Διοίκησης.
Ειδικότερα, ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγάλου έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας που θα το οδηγήσει στην ενεργειακή κλάση Β+, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 € και θα επιφέρει ετησίως στο προϋπολογισμό του

Νοσοκομείου, μια εξοικονόμηση πόρων της τάξεως του 1.000.000€.
Στα 15 υποέργα που περιλαμβάνονται στην πράξη, ξεχωρίζει η καινοτόμος παρέμβαση της προμήθειας και εγκατάστασης στο προαύλιο χώρο ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ονομαστικής ισχύος 1MWp.
Οι διακηρύξεις λοιπόν των τριών πρώτων υποέργων δημοσιεύονται τις επόμενες ημέρες και αφορούν:
Αδειοδότηση Φωτοβολταϊκού Πάρκου
(α) Εκπόνηση μελέτης εφαρμογής του έργου προμήθειας – εγκατάστασης του Φ/Β πάρκου μετά του συνοδού εξοπλισμού και λοιπών κατασκευών στήριξης & φύλαξης.
β) Σύνταξη κειμένου Τεχνικών Προδιαγραφών
γ) Προετοιμασία φακέλου και υποβολή του για την έκδοση άδειας δόμησης από την Πολεοδομία Καλαμάτας
δ) Σύνταξη φακέλου και υπόβολή του για έγκριση όρων εγκατάστασης του Φ/Β Πάρκου στη ΔΕΔΔΗΕ (ονομαστικής ισχύος ~ 1MW)
ε) Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την Διαγωνιστική Διαδικασία Προμήθειας του ανωτέρου
Μελέτες ωρίμανσης κατά ΚΕΝΑΚ
Έρευνα αγοράς και εκπόνηση τεχνικών προδιαγραφών, προμέτρηση και κοστολόγηση υλικών και εξαρτημάτων, περιγραφή υλικών & εργασιών και διαδικασίας εκτέλεσης ως και των τευχών δημοπράτησης στα αντικείμενα των κάτωθι υποέργων:
α) Υποέργο 8 (Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός)
β) Υποέργο 10 (Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων)
γ) Υποέργο 11 (BMS και συστημάτων Energy Monitoring)
δ) Υποέργο 12 (Αντλιοστάσια Ομβρίων, Ακαθάρτων, Ποσίμου Ύδατος και Άρδευσης)
ε) Υποέργο 13 (Εξοπλισμός Ιατρικών Αερίων Πεπιεσμένου αέρα και Κενού)
Τακτοποίηση – ρύθμιση αυθαιρέτων των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ν.Μ.Καλαμάτας



Ανάληψη του έργου (μελέτες, αποτυπώσεις, τεχνικές εκθέσεις, υποβολή φακέλων κα) της τακτοποίησης – ρύθμισης των υπαρχουσών αυθαιρεσιών.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω προχωράμε στους διαγωνισμούς για την ανάδειξη των αναδόχων που θα εκτελέσουν τα υπόλοιπα υποέργα.
Η 2η μεγάλη ομάδα έργων που πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίησή τους σχετίζονται με το ΠΕΠ Πελοποννήσου και ειδικότερα αφορούν:
Α) Προσθήκη ορόφου 1.000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική



Την προσθήκη ορόφου 1.000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική και την αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 €, έργα που θα συμβάλουν στην χωροταξική αποσυμφόρηση των ιατρικών τμημάτων. Σε συνεργασία που έχει η Διοίκηση του Νοσοκομείου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Διαχειριστική Αρχή τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος της πρότασης και τέλος του μηνός υπογράφεται η πράξη ένταξης.
Β) Αναβάθμιση και επέκταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για υπηρεσίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας



Το έργο αυτό έρχεται να αναβαθμίσει ψηφιακά τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, συνολικού προϋπολογισμού 230.000 € και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πράξη ένταξης.
Γ) Ανάπτυξη υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον, προϋπολογισμού 140.000€ .
Δ) Παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, προϋπολογισμού 75.000€.
Εκτιμάται ότι τα ανωτέρω 4 σημαντικά έργα μέχρι τέλη του μήνα θα έχουν αξιολογηθεί από την Διαχειριστική Αρχή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα υπογράψει την ένταξή τους στο ΠΕΠ Πελοποννήσου. Από Σεπτέμβρη ξεκινά η υλοποίηση τους.



Στο ευρύτερο πλαίσιο των έργων που υλοποιούνται αυτή τη περίοδο στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά στην οροφή του κτηρίου η εγκατάσταση ενός ηλιοθερμικού πεδίου για ζεστά νερά χρήσης που θα επιφέρει σημαντικά ποσά εξοικονόμησης στο προϋπολογισμό της νοσηλευτικής μονάδας και ουσιαστικά «θα καταργήσει» την αγορά πετρελαίου. Το έργο αυτό γίνεται με πόρους από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας.



Στις 20 Αυγούστου ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της Ψυχιατρικής Κλινικής με χρήματα που προέρχονται από την δωρεά των 100.000€ της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.



Τέλος σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα πολύ μεγάλο έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με την προμήθεια και εγκατάσταση ενός σύγχρονου συγκροτήματος αποστείρωσης προϋπολογισμού 450.000€, μέσα από την Εξωδικαστική Συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και εταιρίας Siemens.



Με αφορμή όλα τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ. Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
« Πραγματικά διανύουμε μια δύσκολη περίοδο αλλά και πολύ δημιουργική για το Νοσοκομείο μας.
“Καθημερινά δίνουμε σκληρή μάχη με το χρόνο μιας και τα χρονοδιαγράμματα των κοινοτικών προγραμμάτων είναι πολύ αυστηρά και δεν επιτρέπουν καθόλου ολιγωρίες”
Σε στενή συνεργασία που έχουμε με την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Διαθέτουμε πια και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να μπορούμε να υλοποιούμε με επιτυχία σημαντικά έργα υγείας.
“Οι δράσεις που «τρέχουμε» τις έχουμε ενσωματώσει στο σχεδιασμό μας αρκετά χρόνια τώρα και δουλεύουμε μεθοδικά και συλλογικά πολύ καιρό πάνω σ’ αυτά. Η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ κρίσιμη για την υλοποίηση τους”
Η καθημερινή και ουσιαστική συνεργασία που έχουμε με τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου μας δίνει την δύναμη και την αισιοδοξία ότι θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ των κοινοτικών πόρων προς όφελος της υγείας των Πολιτών.
Συνεχίζουμε λοιπόν χωρίς να αφήνουμε καμία μέρα να πηγαίνει χαμένη».  messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα