Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»

Για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» μίλησε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο ζήτησε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι από τη πρώτη στιγμή συνέβαλε άμεσα και έμπρακτα στο έργο της επιτροπής ελέγχου της Βουλής με την παροχή στοιχείων για το «πόθεν έσχες» του από το 1981 έως σήμερα, προκειμένου να αναδειχθεί η αλήθεια και να αποφευχθεί η δημιουργία «σκιών» στον δημόσιο βίο του.
Επιπλέον, καλεί τους υπεύθυνους της Επιτροπής «να τοποθετηθούν άμεσα επί του θέματος για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Έκπληξη και απορία προκαλούν οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί απόφασης της Επιτροπής για περαιτέρω
έλεγχο, παρότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν εντοπίζονται παρατυπίες σε σχέση με το πρόσωπό μου».
Όπως δηλώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το «πόθεν έσχες» η παροχή στοιχείων από τον τ. υπουργό, εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και επανειλημμένα, μια και του ζητήθηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, στοιχεία για τρεις διαφορετικές περιόδους, και συγκεκριμένα: α) για την περίοδο 2000-2004, β) για την περίοδο 2000-έως σήμερα και γ) για την περίοδο από το 1981 (σε όποιες περιπτώσεις οι τράπεζες ήταν εφικτό να παρέχουν στοιχεία), που ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα υπουργού, έως και σήμερα.
Σημειώνει, δηλαδή, πως έδωσε πλήρη στοιχεία για εισοδήματα, όλες τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και τη γενικότερη περιουσιακή του κατάσταση, σε συνδυασμό και με τις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις του, για όλα τα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι εμπράκτως στο έργο της Επιτροπής, προκειμένου να διασφαλισθεί η ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων και να αποφευχθεί η δημιουργία «σκιών» στον δημόσιο βίο.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος καταλήγει λέγοντας: «Είναι απαραίτητη η άμεση τοποθέτηση των υπευθύνων της Επιτροπής για το θέμα, καθώς από τις ανεπίσημες πληροφορίες, που διέρρευσαν, δημιουργούνται εντυπώσεις από τις οποίες επωφελούνται όσοι στη συγκεκριμένη συγκυρία υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα