Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τριφυλία: Επιτροπή Αγώνα για τα σχολεία


Image
Τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για να μην κλείσουν τα σχολεία της Τριφυλίας και ειδικότερα τα δημοτικά της Μαραθόπολης και του Καλού Νερού και το Γυμνάσιο Κοπανακίου, συναποφάσισαν γονείς, μαθητές και δημοτική Αρχή την Κυριακή σε συνάντηση - συζήτηση που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κοπανακίου. Ακόμη, όπως είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστα Κόλλιας, θα σταλεί, εκ νέου επιστολή στην Υπουργό Παιδείας με τα επιχειρήματα που έχουν αναπτύξει και θα ζητηθεί συνάντηση μαζί της.
Σημειώνουμε πως πρόταση για συγκρότηση επιτροπής από γονείς και δήμο κατέθεσε στη διάρκεια της συζήτησης ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Γιάννης Δριμής, η οποία και έγινε αποδεκτή και «διευρύνθηκε» με τη συμμετοχή και άλλων μελών.
Στην Επιτροπή, επικεφαλής τέθηκε ο δήμαρχος και συμμετέχουν οι επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων, Δημήτρης Σωτηρόπουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» και Σαράντος Κουκούμης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, οι Πρόεδροι της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τριφυλίας, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων Μαραθόπολης και Καλού Νερού και του Γυμνασίου
Κοπανακίου και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μαραθόπολης, Καλού Νερού και Κοπανακίου.
Ο κ. Κόλλιας εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής Αρχής προκειμένου το Γυμνάσιο Κοπανακίου και τα δύο δημοτικά σχολεία (Μαραθόπολης και Καλού Νερού) να μην υποστούν την «καλλικράτεια μανία» που επιδεικνύεται τον τελευταίο καιρό με συγχωνεύσεις και καταργήσεις.
Ενημέρωσε δε, για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του δήμου από την προηγούμενη συνάντηση – συζήτηση στο Κοπανάκι, στις Μαρτίου, και σημείωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας. «Είναι βέβαιο πως δεν τους ενδιαφέρει η μαθησιακή διαδικασία, είναι απολύτως βέβαιο, εκείνο που ανοήτως σκέφτονται είναι πως θα ξεφορτωθεί η κεντρική διοίκηση μερικά οικονομικά βάρη, τα οποία θα τα μεταφέρει στις πλάτες τις δικές μας…», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα ζητήσουν συνάντηση με την Υπουργό ενώ θα επιδιώξει να προκαλέσει μια συνάντηση – σύσκεψη και με τους πολιτικούς της Μεσσηνία τις προσεχείς.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει για λειτουργία του Γυμνασίου στο Κοπανάκι και λειτουργία του Λυκείου στο Δώριο, την οποία όμως, όπως είπε, αν και την κατέθεσε, δεν την αποδέχτηκε η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, συντονισμό της δράσης με την ΕΛΜΕ για δίωρες στάσεις εργασίας πρότεινε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος (και καθηγητής) Ζαχαρίας Κανελλόπουλος πρότεινε συμβολικό κλείσιμο των δρόμων.
Από την πλευρά τους τόσο ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Δημήτρης Στυλιανός όσο και ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τριφυλίας Νίκος Λαμπρόπουλος εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για να μην καταργηθούν τα σχολεία, ενώ ο γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Γιώργος Μπαρδαμάσκος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα προτείνοντας το συντονισμό της δράσης και με άλλα σχολεία του νομού και της Περιφέρειας.
«Προσχηματική» χαρακτήρισε τη διαβούλευση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κοπανακίου Γρηγόρης Νικολακόπουλος και πρότεινε να ενταθούν οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις για να αποτραπεί το κλείσιμο των σχολείων. Σε τοποθετήσεις τους, δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες ζήτησαν κινητοποιήσεις, μαζικές και δυναμικές, για να ακουστού και να γίνουν αποδεκτά τα επιχειρήματά τους!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα