Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κωνσταντίνος Πολίτης: Απαντά για συγχώνευση του Σχολείου στον Πύργο


Κύριε διευθυντά,
στο φύλλο της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2011 της έγκριτης εφημερίδας σας, και συγκεκριμένα στο δημοσίευμα του κ. Γιαννόπουλου Ηλία, που βρίσκεται στη σελίδα 11 και φέρει τον τίτλο «Πύργος Τριφυλίας: Πύργου Τριφυλίας) μετά την, ενδεχόμενη, συγχώνευση!».Κάτι τέτοιο, όμως, όπως προκύπτει από τη φραστική διατύπωση, χωρίς όλες τις περαιτέρω λεπτομέρειες και το κλίμα της συζήτησης, αποτελεί ανακρίβεια, που αδικεί τη δική μου τοποθέτηση και κατεύθυνση. Έκλεισαν το δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το σχολείο», αναφέρεται ότι «έλεγα και σε ποιο σχολείο των Γαργαλιάνων θα πάνε τα παιδιά τους (οι κάτοικοι του

Ειδικότερα, σε συνάντησή μου με γονείς του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Τριφυλίας, την Τρίτη 1η Μαρτίου 2011 (πρώτη μέρα κινητοποίησής τους), έγινε εκτενής συζήτηση και διατυπώθηκαν πολλές ερωτήσεις, ενώ δόθηκαν και οι αντίστοιχες απαντήσεις. Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτό το κλίμα συζήτησης και κατάθεσης απόψεων, όταν διατυπώθηκε από τη μεριά των κατοίκων η ανησυχία τους για το θέμα μιας ενδεχόμενης συγχώνευσης, αναφέρθηκε, ως λογικό επακόλουθο των υποθέσεων που θέτονταν, το 1ο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων, καθώς βρίσκεται στην κοντινότερη χιλιομετρική απόσταση από τον Πύργο Τριφυλίας και διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Αυτό, οφείλω να επισημάνω, τέθηκε χωρίς να χαρακτηρίζει μια δεδομένη κατάληξη.
Άλλωστε, τόνισα ιδιαίτερα σε αυτή τη συνάντηση, ότι εκ της θέσεως που κατέχω δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζω ποια σχολεία προτάθηκαν για συγχώνευση και ότι αυτό το γνωρίζει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Κλάδης Νικόλαος.
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, οι γονείς επισκέφτηκαν το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά σας, και παραδέχονται και οι γονείς, τους διαβεβαίωσε ότι «δε συντρέχει λόγος ανησυχίας» για το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τριφυλίας.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν και οι δικές μου διαβεβαιώσεις κατά τις συναντήσεις με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, πράγμα που έρχεται σε αντίφαση με το χαρακτηρισμό περί συγκεχυμένων και αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων.
Γιατί τώρα, ύστερα από 10 περίπου ημέρες, κάποιος χρησιμοποιεί μεμονωμένο απόσπασμα από τα λόγια μου, μη αποδίδοντας όλη την αλήθεια και το κλίμα της συζήτησης; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ελπίζοντας στην αποκατάσταση της αλήθειας, σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου.
Κων/νος Πολίτης
Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Π.Ε. Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα