Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Βρήκαν τον «προφήτη» της χρεοκοπίας: Εντοπίστηκε ο «προφήτης» που είχε προβλέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας και φρόντισε, μέσω της τεχνολογίας, να μεταφέρει παντού το μήνυμά του.

Εντοπίστηκε ο αποστολέας του επίμαχου ηλεκτρονικού μηνύματος που είχε αποσταλεί σε ιστοσελίδα στις 9 Μαρτίου, και το οποίο αναρτήθηκε σε δεκάδες ιστοσελίδες, προκαλώντας αναστάτωση
Χθες έγινε γνωστό από την Ασφάλεια Αττικής, ότι ο αποστολέας του e-mail που αναστάτωσε τη χώρα με τις προβλέψεις του, εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε. Όπως ανακοινώθηκε, το e-mail είχε αποσταλεί από τον χώρο εργασίας του.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 10 Ελλήνων, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, σχετικά με χρεοκοπία της χώρας και επιστροφή στην δραχμή.
Το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποσταλεί σε ιστοσελίδα στις 9 Μαρτίου, στις 10.43 και αμέσως αναρτήθηκε σε δεκάδες ιστοσελίδες, με συνέπεια να προκληθεί αναστάτωση.
Η δικογραφία για την υπόθεση υπεβλήθη στην Εισαγγελία Αθηνών.
Κτύπημα στην αξιοπιστία της χώρας επέφερε το e-mail
Κτύπημα στην αξιοπιστία της χώρα επέφερε το e-mail περί χρεοκοπίας που διακινήθηκε πρόσφατα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Αυτή η πληροφορία ήταν μια πληροφορία όπως απεδείχθη χαλκευμένη. Ήταν ταυτόχρονα ένα μεγάλο χτύπημα στην οικονομία της χώρας. Γιατί χτύπησε την αξιοπιστία της χώρας μας διαδίδοντας παντού ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί. Και βεβαίως δημιουργούνται σοβαρότατες υπόνοιες καθώς γύρω από τέτοιες πληροφορίες μπορούν να στηθούν σοβαρά και μεγάλα οικονομικά παιχνίδια», είπε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα