Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

To ΠΑΣΟΚ αναμετράται σήμερα με τον εαυτό του

Image

Με το μεγάλο ζητούμενο να είναι ο αριθμός όσων θα συμμετέχουν στην εσωκομματική διαδικασία, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ – και- στη Μεσσηνία θα προσέλθουν σήμερα από τις 9.00 το πρωί από τις 5.00 το απόγευμα στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν ως νέο πρόεδρο το μοναδικό υποψήφιο Ε. Βενιζέλο. Αν η προσέλευση είναι αυξημένη, θα δοθεί παράταση το πολύ δύο ωρών.
Σε όλη τη Μεσσηνία θα λειτουργήσουν 17 εκλογικά κέντρα, ενώ ήταν έντονη η προσπάθεια προσέλκυσης του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ψηφοφόρων.
Κάλεσμα να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυναν και οι βουλευτές Δημ. Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου.         
Ο κ. Κουσελάς ζήτησε από «όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή τους να στηρίξουν το νέο ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα που πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια, στην αναγνώριση των λαθών και των αδυναμιών του παρελθόντος και να χαράξει μια νέα στρατηγική για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Ένα νέο ξεκίνημα με επικεφαλής το Βαγγέλη Βενιζέλο, ένα στέλεχος με διεθνές κύρος, γνώσεις και ικανότητες, που κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να φέρει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε οι θυσίες και οι κόποι των πολιτών να πιάσουν τόπο».

Από την πλευρά της, η κα Γιαννακοπούλου αναφέρει: «Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το Κίνημά μας. Με την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου ξεκινάμε έναν αγώνα πολιτικής ανασύνταξης, ανανέωσης και δημιουργίας, με στόχο τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Καλώ κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία και να στηρίξει έμπρακτα το Κίνημά μας. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα αποτελεί δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής».

Εκλογικά κέντρα
Στη Μεσσηνία, τα εκλογικά κέντρα έχουν ως εξής:
• Δήμος Δυτικής Μάνης: Στο δημοτικό κατάστημα Καρδαμύλης θα ψηφίσουν μέλη και φίλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Αβίας και Λεύκτρου.
• Δήμος Καλαμάτας: μέλη και φίλοι από Καλαμάτα και τις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Θουρίας και Αρφαρών θα ψηφίσουν στο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος».
• Δήμος Μεσσήνης: στο Δημαρχείο Μεσσήνης θα ψηφίσουν μέλη και φίλοι από Μεσσήνη, Ανδρούσα, Ιθώμη και Τρίκορφο. Στο πρώην Δημαρχείο στο Χατζή θα ψηφίσουν μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Βουφράδος. Στο πρώην Δημαρχείο Αριστομένη θα ψηφίσουν μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Αριστομένους. Στο πρώην Δημαρχείο Πεταλιδίου θα ψηφίσουν μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου. Τέλος, στην αίθουσα του ΚΕΠ στον Άγιο Ανδρέα, θα ψηφίσουν μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Αίπειας.
• Δήμος Οιχαλίας: Μέλη και φίλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας θα ψηφίσουν στο Δημαρχείο Μελιγαλά.
• Δήμος Πύλου – Νέστορος: Μέλη και φίλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Πύλου και Μεθώνης θα ψηφίσουν στο Δημαρχείο της Πύλου. Μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Κορώνης θα ψηφίσουν στην αίθουσα «Πανόραμα» της Κορώνης. Μέλη και φίλοι της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα θα ψηφίσουν στο πρώην Δημαρχείο στο Βλαχόπουλο. Μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Χιλιοχωρίων θα ψηφίσουν στην αίθουσα ΚΑΠΗ στο Σουλινάρι. Τέλος, μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Νέστορος θα ψηφίσουν στο Πνευματικό Κέντρο Χώρας.
• Δήμος Τριφυλίας: Μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνα θα ψηφίσουν στο πρώην Δημαρχείο στο Σιδηρόκαστρο. Μέλη και φίλοι από τη Δημοτική Ενότητα Αετού, θα ψηφίσουν στο πρώην Δημαρχείο στο Κοπανάκι. Μέλη και φίλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Κυπαρισσίας και Τριπύλης θα ψηφίσουν στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, ενώ, τέλος, μέλη και φίλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Φιλιατρών και Γαργαλιάνων θα ψηφίσουν στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο «Πυρσός», στα Φιλιατρά.

Τι είχαν ψηφίσει το 2007
Ενδιαφέρον για στατιστικούς λόγους έχει και ο αριθμός όσων είχαν προσέλθει στις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές, το 2007, οπότε υποψήφιοι ήταν οι Γ. Παπανδρέου, Β. Βενιζέλος και Κ. Σκανδαλίδης.
Διαμορφώσαμε τα αποτελέσματα με βάση τους σημερινούς καλλικράτειους Δήμους και έχουν ως εξής:
Δήμος Δυτικής Μάνης: ψήφισαν συνολικά 390 άτομα. Από τη Δ.Ε. Αβίας 143 και από τη Δ.Ε. Λεύκτρου 247.
Δήμος Καλαμάτας: ψήφισαν συνολικά 3.598 άτομα. Από τη Δ.Ε. Άριος 196, από τη Δ.Ε. Αρφαρών 181, από τη Δ.Ε. Θουρίας 238 και από τη Δ.Ε. Καλαμάτας 2.983.
Δήμος Μεσσήνης: ψήφισαν συνολικά 1.942 άτομα. Από τη Δ.Ε. Αίπειας 179, από τη Δ.Ε. Ανδρούσας 170, από τη Δ.Ε. Αριστομένους 247, από τη Δ.Ε. Βουφράδος 175, από τη Δ.Ε. Μεσσήνης 715, από τη Δ.Ε. Πεταλιδίου 358 και από τη Δ.Ε. Τρικόρφου 98.
Δήμος Οιχαλίας: ψήφισαν συνολικά 1.047 άτομα. Από τη Δ.Ε. Ανδανίας 218, από τη Δ.Ε. Δωρίου 214, από τη Δ.Ε. Μελιγαλά 390 και από τη Δ.Ε. Οιχαλίας 225.
Δήμος Πύλου – Νέστορος: ψήφισαν συνολικά 1.826 άτομα. Από τη Δ.Ε. Κορώνης 325, από τη Δ.Ε. Μεθώνης 189, από τη Δ.Ε. Νέστορος 365, από τη Δ.Ε. Παπαφλέσσα 181, από τη Δ.Ε. Πύλου 487 και από τη Δ.Ε. Χιλιοχωρίων 279.
Δήμος Τριφυλίας: ψήφισαν συνολικά 1.816 άτομα. Από τη Δ.Ε.Αυλώνος 132, από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων 442, από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας 741 και από τη Δ.Ε. Φιλιατρών 501.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα