Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Φόρος 45% σε 15.000 Έλληνες που έβγαλαν κρυφά χρήματα στο εξωτερικό


Ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις – Φτάνουν τα πρώτα «ραβασάκια» εντός των ημερών
Ετοιμάζονται 15.000 ειδοποιητήρια με προορισμό τους φορολογουμένους οι οποίοι μετά από τη διασταύρωση στοιχείων -εισοδήματα με εμβάσματα στο εξωτερικό- δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις αποκλίσεις που παρουσιάστηκαν.
Τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατο φόρο ύψους 45%.
Όπως αναφέρουν και «τα Νέα» όσοι εντοπίστηκαν από την Εφορία να έχουν στείλει «κρυφά» χρήματα στο εξωτερικό θα κληθούν να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσπραξη φόρων και προστίμων επί αδήλωτων εισοδημάτων.
Αν και οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί τα ειδοποιητήρια έχουν «κολλήσει» στις λεπτομέρειες, αφού στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει μία διχογνωμία, αν θα πρέπει να αναγράφονται τα ευρήματα των διασταυρώσεων ή αν είναι ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης, χωρίς να τους αποκαλύπτεται τι έχει βρεθεί εις βάρος τους, με την προσδοκία να αποκαλύψουν τελικά ακόμη μεγαλύτερα κρυμμένα εισοδήματα.
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα ειδοποιηθούν εντός των ημερών είτε με email ή με το κλασικό ραβασάκι μέσω ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα