Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πως η οικονομική κρίση επηρεάζει και τη λειτουργία πολλών σχολείων της χώρας

Σχολεία αναζητούν χορηγούς για τη λειτουργία τους

Χρήστος Δεμέτης
Σχολικές επιτροπές αναζητούν χορηγούς για την κάλυψη των αναγκών σχολείων, πολλοί ψάχνουν λύσεις στα ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ σε κάποια σχολεία γονείς προθυμοποιούνται να καλύψουν κάποιες δαπάνες.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής" η οξύτατη κρίση έχει επηρεάσει και το ελληνικό δημόσιο σχολείο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι κάνουν αγώνα για την κάλυψη των δαπανών, αναδεικνύονται νέες πρωτοβουλίες μεταξύ των γονιών, πολλοί εκ των οποίων καταθέτουν οβολό στα δημόσια σχολεία, ενώ έως πέρυσι είχαν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά.
Έτσι, αρκετές είναι οι περιπτώσεις γονιών, γράφει η "Κ", που προτείνουν στη σχολική κοινότητα να κινητοποιηθεί για τη βελτίωση τόσο των υποδομών και των εκπαιδευτικών παροχών του σχολείου ή συμβάλλουν με την απαραίτητη διακριτικότητα οι ίδιοι οικονομικά.

Ωστόσο, τα προβλήματα σε πολλά σχολεία είναι οξυμένα. "Οι σχολικές επιτροπές παρουσιάζουν ταμειακό έλλειμμα. Πολλά σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας δεν έχουν χαρτική ύλη, αναζητούν τρόπους να πληρώσουν τη ΔΕΗ ή το φυσικό αέριο", παρατηρεί στην εφημερίδα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, Διονυσία Αθανασοπούλου.
"Εξετάζω την προοπτική να αναζητήσω πόρους για σχολεία μας που έχουν ανάγκη, μέσω χορηγιών. Οι ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας είναι πολλές, ταυτόχρονα όμως θέλουμε να δώσουμε νέα πνοή στα σχολεία. Προσβλέπουμε μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά τα δημόσια σχολεία της περιοχής μας να φτάσουν το επίπεδο της ψηφιακής επάρκειας των ιδιωτικών", τονίζει, μιλώντας στην εφημερίδα η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Διονυσία Αντύπα.
Η ίδια επισημαίνει μια ιδιαίτερη πτυχή ως προς τη μέριμνα των δημόσιων σχολείων: "Σε πολλές περιοχές με ισχυρή παρουσία ιδιωτικών σχολείων οι αρμόδιοι δημοτικοί εκπρόσωποι, γνωρίζοντας ότι η πλειονότητα των γονιών επέλεγαν για τις σπουδές των παιδιών κάποιο ιδιωτικό, δεν έδιναν την προσήκουσα φροντίδα στην κάλυψη των αναγκών των δημόσιων σχολείων της περιοχής τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα