Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ένας στους πέντε Γερμανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!

 Ένας στους πέντε Γερμανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!

Μια από τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου και η «ναυαρχίδα» της ευρωζώνης φαίνεται να αδυνατεί να εφαρμόσει μια κοινωνική πολιτική για τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτό τουλάχιστον καταγράφεται στη σχετική μελέτη της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, όπου φαίνεται πως το 2011 ένας στους πέντε Γερμανούς…

– ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια ανθρώπους- βρέθηκε αντιμέτωπος με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αναφέρει το protothema.gr
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα το 15,8% των Γερμανών αμείβεται με λιγότερα από το 60% του μέσου μισθού, κάτι που αντιστοιχεί σε 952 € το μήνα για ένα άτομο και σε 2.000 € για μια τετραμελή οικογένεια με δύο τέκνα κάτω των 14 χρόνων. Το 5,3% των Γερμανών δεν έχει χρήματα για να καλύψει μια από τις τέσσερις βασικές ανάγκες διαβίωσης που περιλαμβάνει η έρευνα, ήτοι ενοίκιο, θέρμανση, αυτοκίνητο, τηλέφωνο, τηλεόραση και έκτακτες ανάγκες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι γυναίκες και οι Γερμανοί άνω των 65 ετών πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η συγκεκριμένη έρευνα όμως έχει προκαλέσει τριγμούς στον κυβερνώντα συνασπισμό της Γερμανίας που χαρακτήρισε «εσφαλμένη» τη μεθοδολογία. Το όριο της φτώχειας ορίζεται από κοινούς παράγοντες που ισχύουν για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τόσο στο ύψος των μισθών όσο και στο κόστος διαβίωσης.
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα