Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μετά τα μέτρα… έρχεται ΠΑ-σοκ!


Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την κατάθεση του πακέτου των μέτρων στη Βουλή. «Ουδέν σχόλιον» είναι προς το παρόν η απάντηση της Ιπποκράτους στις βολές από στελέψη του κόμματος και με ενδιαφέρον αναμένεται η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Πληροφορίες, που επικαλείται το Έθνος, αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιστεύει πως οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να γίνει όταν δρομολογηθεί η διαδικασία για την κατάθεση των μέτρων, ενώ θα επιδιώξει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να ανοίξει στο σύνολό της τα χαρτιά της…
Ωστόσο, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους προκαλούν αναταράξεις στην Ιπποκράτους, είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τα μέτρα.
«Το δίλημμα ψηφίζουμε ή πτωχεύουμε έχει βέβαια μόνο έναν τρόπο επίλυσης: τη στήριξη της πατρίδας κι αυτό θα κάνω για τέταρτη φορά. Όμως δεν πάει άλλο με τα περί ανάπτυξης ψέματα, προσχήματα, τα άλλοθι και τις υπεκφυγές» δήλωσε τη Δευτέρα Ανδρέας Λοβέρδος, επαναλαμβάνοντας ότι θα δράσει μετά την υπέρβαση των μεγάλων εθνικών θεμάτων.
Επισήμανε δε την ανάγκη για ρήξη, με νέα κόμματα ή απολύτως αναμορφωμένους σχηματισμούς και απολύτως νέα νοοτροπία.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας, εκτιμώντας ότι το προγραμματισμένο -για τον Φεβρουάριο- Συνέδριο δεν μπορεί να είναι η λύση.
Πάντως, έμπειρα στελέχη διαβλέπουν ότι μετά την εκταμίευση της δόσης και ενώ θα αρχίζει η εφαρμογή των νέων μέτρων, το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί μπροστά σε πρωτοφανή διλήμματα για το πώς θα δώσει τη μάχη της επιβίωσης.

Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα