Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Πολίτες μήνυσαν Βενιζέλο- Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ»


 Πολίτες μήνυσαν Βενιζέλο  Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ»
Τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου, τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη και Γ. Διώτη και τον νυν επικεφαλής Σ. Στασινόπουλο μήνυσαν τρεις πολίτες λόγω της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ».
Οι μηνυόμενοι κατηγορούνται για σκανδαλώδεις χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας και εγκαλούνται μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, ζητείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα να διατάξει την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων και να προχωρήσει στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων.
Τη μήνυση υπογράφουν η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη και οι επιχειρηματίες Οδυσσέας Τηλιγάδας και Ελένη Διαμαντοπούλου, ενώ δικηγόρος της υπόθεσης είναι ο Γιάννης Απατσίδης.
Η μήνυση, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διεξάγει ήδη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα