Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Καταρρέει το κτήριο της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία που προοριζόταν για Πνευματικό Κέντρο…


Του Ηλία Γιαννόπουλου
«Ντροπή» για τους άρχοντες του Δήμου Τριφυλίας και της Κυπαρισσίας αποτελεί το ιστορικό κτήριο της ΕΤΕ που, ενώ προοριζόταν για Πνευματικό Κέντρο, δυστυχώς, εγκαταλελειμμένο και αφημένο στην τύχη του, καταρρέει…
Το κτήριο, που είχε αγοραστεί από το Δήμο Κυπαρισσίας – επί δημαρχοντίας Ηλία Τσίγγανου – πριν από πολλά χρόνια (και για την αγορά του οποίου είχε συναφθεί δάνειο, το οποίο, μάλιστα, έχει αποπληρωθεί), δεν έτυχε της φροντίδας και μέριμνας που θα έπρεπε από την τελευταία Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας. Ούτε, όμως, και η νέα Δημοτική Αρχή Τριφυλίας έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον, αλλά και το σεβασμό που όφειλε στην πόλη, τον πολιτισμό της και τους πολίτες της Κυπαρισσίας, οι οποίοι είναι κι αυτοί που έχουν πληρώσει το κόστος της αγοράς του, για να δημιουργηθεί, επιτέλους, Πνευματικό Κέντρο! Για το έργο ο Δήμος διέθετε κτηριολογική μελέτη, ενώ συντάχθηκε, από ιδιώτη, και προμελέτη.
Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, ομόφωνα, πριν από το 2007, είχε πάρει απόφαση για σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να υλοποιηθεί το έργο με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή και, μάλιστα, η διοίκηση του Τ.Π.Δ. εγγράφως είχε ενημερώσει το Δήμο για ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης. Τα χρόνια που ακολούθησαν, από το 2007, η Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας αδράνησε προκλητικά. Ακόμη και τη δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους από το Τ.Π.Δ. άφησαν να περάσει στο «ντούκου» και να παρέλθει η προθεσμία υπογραφής του δανείου, λέγοντας διάφορα περί έρευνας για καλύτερους όρους δανειοδότησης από ευρωπαϊκούς ή και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς ομίλους.
Το δάνειο χάθηκε και μαζί πολύτιμος χρόνος, κοντά στα πέντε χρόνια. Τον Αύγουστο του 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας αποδέχθηκε δωρεάν μελέτη του ΕΜΠ για το κτήριο της ΕΤΕ. Από τότε μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει γίνει μελέτη, αν δεν έχει γίνει ή, τέλος πάντων, τι ακριβώς γίνεται.
Το κτήριο της ΕΤΕ καταρρέει και είναι άκρως επικίνδυνο για πεζούς, αλλά και διερχόμενα οχήματα και δίκυκλα. Δυστυχώς, στο κτήριο αυτό που αγοράστηκε για να γίνει πολιτιστικό κέντρο, εδώ και χρόνια, μόνο κουνάβια «ερωτοτροπούν» και ανά διαστήματα βρίσκουν στέγη παράνομοι αλλοδαποί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα