Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Το πράσινο «αντάρτικο» κράτησε μόλις τρεις μήνες

ήθελε να γίνει και αρχηγός! κρίμα......
Επέστρεψαν στο κοινοβουλευτικό «μαντρί» του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Άντζελα Γκερέκου, ο Μιχάλης Κασσής και ο ΓιάννηςΚουτσούκος, των οποίων η διαγραφή τον περασμένο Νοέμβριο δημιούργησε ιδιαίτερο «θόρυβο».
Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές τουΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να μην υπερψηφίσουν το ποιο πρόσφατοΠολυνομοσχέδιο με το πακέτο επαχθών μέτρων. Ενδεικτικά, ο Κ. Σκανδαλίδης ο οποίος απείχε της ψηφοφορίας δήλωνε, μεταξύ άλλων στις 8 Νοεμβρίου: «Τα μέτρα που έρχονται σήμερα στη Βουλή καθώς και η διαδικασία «διαπραγμάτευσης» που προηγήθηκε, δυστυχώς αποτελούν πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών μας λόγων και κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας».Την ίδια μέρα, η κυρία Γκερέκου εξήγησε το «παρών» που ψήφισε στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι «η διαμόρφωση και η σύνθεση των μέτρων αμφισβητεί τις ίδιες τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Τις δεσμεύσεις για διαπραγμάτευση, που ουδέποτε έγινε. Για δικαιότερη κατανομή των βαρών, που ακόμα αναζητείται. Για την εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη, και όχι τη διευθέτηση απαιτήσεων. Θέλω να είμαι συνεπής σε αυτές τις δεσμεύσεις, στην ανάγκη να γίνουν πράξη ριζικές αλλαγές και να διασφαλιστεί μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αυτή είναι η πολιτική πυξίδα μου».

Σε παρόμοιες δηλώσεις είχαν προχωρήσει και Γιάννης Κουτσούκος και ο Μιχάλης Κασσής.

Ένα τρίμηνο μετά την εκδήλωση της αντίθεσης αυτής που οδήγησε στην κοινοβουλευτική«απομόνωση» οι τέσσερις βουλευτές επιστρέφουν σαν να μην έγινε τίποτα! «Περασμένα-ξεχασμένα και αν είπαμε και καμια κουβέντα ήταν πάνω στην ένταση της ψηφοφορίας». Κάπως έτσι θα πρέπει να ολοκληρώθηκαν οι επαφές των δύο πλευρών.

Πείστηκαν μάλλον οι «α λα καρτ» αντάρτες ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε κατεύθυνση, ορθώνοντας ανάστημα μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικας που τηρεί κατά γράμμα το υπουργείο Οικονομικώνκαι αποφάσισαν να ανέβουν στο άρμα της αντίστασης.

Η πολιτική συνέπεια ήταν που ήταν άγνωστος όρος στην ελληνική πολιτική σκηνή προ Μνημονίου. Στη μνημονιακή Ελλάδα έχει γίνει ανέκδοτο.

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα