Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Εντός του 2013 και ο Περιφερειακός: Το φθινόπωρο η γέφυρα στο Παραδείσια - Τσακώνα


Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Μέσα στο φθινόπωρο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο -δηλαδή και με τη μεταλλική τοξωτή γέφυρα στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης- το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα του νέου αυτοκινητόδρομου.
Αυτό τονίζεται σε δημοσίευμα του "ypodomes.com", όπου επισημαίνεται ακόμη πως ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, αν παραδοθούν έγκαιρα οι χώροι. Ολα αυτά, σύμφωνα με στοιχεία από την ετήσια έκθεση του "Μορέα" (του 2012), για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και τις προβλέψεις για το 2013.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το τμήμα Λογκανίκου - Πελλάνας στον κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη, μήκους 29 χιλιομέτρων, θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Εντός του 2013 αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο ανισόπεδος κόμβος Μεγαλόπολης με τη συνδετήρια οδό.
Πιο αναλυτικά όσον αφορά τις προβλέψεις για φέτος, με βάση την έκθεση του "Μορέα":

• Για το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητόδρομου και του περιφερειακού της Καλαμάτας από τον ανισόπεδο κόμβο Θουρίας έως το τέλος του έργου, μήκους περίπου 11,5 χλμ., «προβλέπεται η συνέχιση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων έως το τέλος του 2013. Η πορεία και η ολοκλήρωση εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των χώρων εκτέλεσης του έργου και εφόσον οι χώροι παραδοθούν έγκαιρα, θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος στο τέλος του 2013".

• Για το Λεύκτρο - Σπάρτη, σχετικά με το τμήμα από την Πελλάνα έως το τέλος (29ο - 46ο χιλιόμετρο) συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος της παραλλαγής του Ευρώτα «προβλέπεται η συνέχιση των εργασιών και η ολοκλήρωση εντός του 2013, με την προϋπόθεση να παραδοθούν οι χώροι και να αποδεσμευτούν σταδιακά όλοι οι δεσμευμένοι για αρχαιολογικές έρευνες χώροι.

Η πορεία και η ολοκλήρωση του κλάδου εξαρτάται από την έγκαιρη αποδέσμευση αυτών. Εάν οι χώροι παραδοθούν έγκαιρα, είναι εφικτή η ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος στο τέλος του 2013 και η παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του κλάδου".

• Για τον ανισόπεδο κόμβο Μεγαλόπολης και τη συνδετήρια οδό «προβλέπεται η συνέχιση, η ολοκλήρωση των εργασιών και η παράδοση στην κυκλοφορία εντός του 2013, εφ’ όσον παραδοθούν έγκαιρα οι χώροι που υπολείπονται προς παράδοση".

Η πρόοδος του έργου, όπως καταγράφηκε μέσα στο 2012, είναι η παρακάτω: 1) Α/Κ Λεύκτρου - Α/Κ Λογκανίκου 88,82%. 2) Α/Κ Λογκανίκου - Α/Κ Πελλάνας 65,11%. 3) Πελλάνα - Α/Κ Σπάρτης 60,97%. 4) Α.Κ. Μεγαλόπολης 40,28%. 5) Παραδείσια - Τσακώνα 49,15% (παραμένει υπό κατασκευή η μεταλλική γέφυρα). 6) Α/Κ Δυτ. Καλαμάτας - Α/Κ Νέδοντα 14,98%. 7) Α/Κ Σπάρτης - τέλος περιμετρικής οδού Καλαμάτας 20,17%.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα