Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αγρίνιο: Προθεσμία για ν' απολογηθεί πήρε ο 17χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε με τρεις μαχαιριές τη μητέρα του για μια... παρατήρηση! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


Πρωτοφανές το έγκλημα που διαπράχθηκε απο τον 17χρονο μαθητή
Aγρίνιο: Η 51χρονη δασκάλα κηδεύεται μέσα σε βαρύ κλίμα οδύνης- Σε άσχημη κατάσταση ο 17χρονος δράστης
15:55 Ο 17χρονος δράστης του φονικού με θύμα τη 51χρονη μητέρα του οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα στον Εισαγγελέα Αγρινίου από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο 17χρονος φέρεται να δολοφόνησε με μαχαιριές τη μητέρα του προκαλώντας μια οικογενειακή τραγωδία που σόκαρε την περιοχή και πάνω από όλα συγγενείς και γνωστούς της οικογένειας.
Εξ ‘ αυτών φίλοι, συμμαθητές και εκπαιδευτικοί του 17χρονου, όπως γράφει το agrinionews.gr, δηλώνουν συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο γεγονός καθώς ο μαθητής του 4ου Λυκείου Αγρινίου ουδέποτε προκάλεσε κάποιο πρόβλημα και σε γενικές γραμμές περιγράφεται ως εσωστρεφής και κλειστός χαρακτήρας.
Ο 17χρονος που σήμερα υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιρνε μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις συνελήφθη λίγη ώρα μετά το φονικό μέσα στο σπίτι όπου επικρατούσε οδυρμός και είχαν σπεύσει συγγενείς της τραγικής οικογένειας. Του φονικού αυτήκοοι μάρτυρες αναφέρουν πως προηγήθηκε έντονος καυγάς και το κακό δεν άργησε να γίνει…
12:59 Συγκλονισμένη είναι η γειτονία στην οδό Ιωνίας του Αγρινίου από το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Όπως δηλώνουν δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, και μιλούν για μια ήσυχη οικογένεια που δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα.
Ο φερόμενος ως δράστης μαθητής, βρίσκονταν σε περίοδο πανελληνίων εξετάσεων, με τους δύο γονείς του να είναι εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας είναι φοιτητής Ιατρικής στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

"Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου συνελήφθη σήμερα (22.05.2013) τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, ένας ανήλικος ημεδαπός, 17 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, ο 17χρονος, ο οποίος είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου, μετά από διαπληκτισμό με την 51χρονη μητέρα του, στο σπίτι τους σε περιοχή του Αγρινίου, την τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι οικιακής χρήσης, προκαλώντας της τραύματα στο θώρακα, την ωμοπλάτη και τον αριστερό αντίχειρα.

Αφορμή για το διαπληκτισμό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 17χρονου, υπήρξε παρατήρηση που του έκανε η 51χρονη μητέρα του, ενώ αυτός παρακολουθούσε τηλεόραση, προκειμένου να ξεκουραστεί καθότι σήμερα θα συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο 17χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε ως πειστήριο.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, ενώ ο 17χρονος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου".

Η οικογένεια σύμφωνα με το agriniopress.gr περιγράφεται ως ησυχη, ευγενική και αγαπητή στην γειτονιά. Οι γείτονες επίσης περιγράφουν τον ανήλικο δράστη ως κλειστό χαρακτήρα, χωρίς έντονη κοινωνική ζωή και ιδαιτερες παρέες, με κύριες ασχολίες του τα παιχνίδια στον υπολογιστή και την τηλεόραση.

Το έγκλημα, όπως ειναι φυσιολογικό έχει συγκλονίσει και την εκπαιδευτική κοινότητα αφού τόσο το θύμα όσο και ο συζυγός και πατέρας του δράστη είναι εκπαιδευτικοί, γνωστοί στο Αγρίνιο.

Η δολοφονια έγινε αμέσως αντιληπτή απο τον πατερα του δράστη, που ξύπνησε και βρηκε τη γυναικα σε μια λίμνη αιματος, ενώ πριν ενημερωθεί η Αστυνομια εκει βρεθηκαν και συγγενεις που διαμένουν στο διόρωφο σπίτι όπου έγινε το φονικό.

Η είδηση έχει βυθίσει στο πένθος τόσο τους συγγενείς όσο και τους συμμαθητές του 17χρονου, ενώ παγωμένη η εκπαιδευτική κοινότητα βιώνει τον άδικο χαμό της συναδέλφου τους.

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι και οι μαθητές της δασκάλας

Αγαπητή , δραστήρια και πολύ γνωστή η 51χρονη δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Κωνσταντίνου, που βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα από τις μαχαιριές που δέχθηκε από τον ίδιο της τον γιο.
Στο σχολείο που δίδασκε το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η γυναίκα είναι νεκρή και μάλιστα με αυτόν τον τραγικό και ακατανόητο τρόπο . Στο σχολείο βρίσκονται ήδη ειδικοί για να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές της 51χρονης, της πέμπτης τάξης του συγκεκριμενου σχολείου.
Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου, δήλωσε χαρακτηριστικά στο agriniopress.gr: «Πρόκειται για ένα γεγονός σπάνιο και συγκλονιστικό. Εγώ, το έμαθα τελευταία. Τα παιδιά το ήξεραν ήδη. Διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο που πιστεύουμε. Τα έχουμε υπό την προστασία μας… Έχει ήδη έρθει και έχει μιλήσει σχολικός σύμβουλος με τα παιδιά. Η αντίδρασή τους είναι η αναμενόμενη, ίδια με εμάς των ενηλίκων…»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα