Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μάκης Κουρής: «Ο Παπακωνσταντίνου είχε τη λίστα Λαγκάρντ και δεν έκανε τίποτα»

aaaaaaaaaa1886061 625    300x179 Μάκης Κουρής: «Ο Παπακωνσταντίνου είχε τη λίστα Λαγκάρντ και δεν έκανε τίποτα»

Τεράστιες ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», επέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης και δημοσιογράφος Μάκης Κουρής στην κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη σχετική υπόθεση.
Ο κ. Κουρής κλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν» στις 26/12/2010, στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε λίστα με 1.991 ονόματα Ελλήνων με «μαύρες καταθέσεις» στο εξωτερικό, ενώ έθετε το ερώτημα γιατί δεν τις ζητάνε οι ελληνικές αρχές.
Όπως φέρεται να κατέθεσε ο κ. Κουρής, «ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς όπως αποδείχθηκε είχε τη λίστα Λαγκάρντ από το Σεπτέμβριο του 2010 και δεν είπε αλλά ούτε έκανε και τίποτα».
Ευθύνες φέρεται να καταλόγισε επίσης τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όσο και στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.
Ειδικότερα για τον κ. Διώτη, ο κ. Κουρής φέρεται να κατέθεσε ότι «θα έπρεπε να είχε κάνει τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ» και όχι να πάει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το στικάκι αλλά το πόρισμά του».
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε για «πολιτικό λάθος του που δεν έψαξε τη λίστα» και για «λάθος χειρισμό του».
Ο κ. Κουρής φέρεται να κατέθεσε ακόμα ότι από πληροφορίες που έχει από το ΣΔΟΕ, έχει αποστείλει το πόρισμα του για τους 4 συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι ασχολούνταν με την υπόθεση, και σύμφωνα με αυτό έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι φορολογικά εντάξει και ελέγχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα