Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;;;

Ρεπορτάζ NewsVoice.gr: «O Παπανδρέου κατηγορεί τον Gabriel για διάσπαση της Aριστεράς»

του ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
Οι πληροφορίες περνάνε σαν σφαίρες από τα δημοσιογραφικά γραφεία για την εν γένει κατάσταση στο χώρο του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ. Το βέβαιο είναι πλέον ότι οδηγείται σε συρρίκνωση και πολλοί είναι εκείνοι που δεν το λογαριάζουν στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Επόμενο ήταν να οδηγηθεί εκεί το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας και μεγαλούργησε στις δυο πρώτες τετραετίες της Αλλαγής. Και το λέω με παρρησία, διότι οι εχθροί του έχουν φτάσει πλέον να το απαξιώνουν εντελώς, καθώς επίσης και τον ίδιο τον Ανδρέα. Νωπή άλλωστε είναι η παρουσίαση του βιβλίου του Παρασκευά Αυγερινού όπου περνάει από γενεές δεκατέσσερις τους πάντες και φτάνει στο σημείο να λέει ότι ο Ανδρέας ήταν καταθλιπτικός και πως ένα βράδυ τον κάλεσε η Μαργαρίτα κι αυτός τον πήγε στον ψυχίατρο και μετά ο καθηγητής Στεφανής πήγαινε κάθε μέρα [sic] στο Καστρί για τη φαρμακευτική αγωγή. Αν είναι δυνατό να πηγαίνει γιατρός κάθε μέρα στον ασθενή για να του δίνει τα υποτιθέμενα φάρμακα, λες και δεν μπορούσε να τα παίρνει μόνος του ή δεν μπορούσαν οι οικείοι του να του τα δώσουν… Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς και είναι κρίμα που ένας καθ’ όλα αξιοσέβαστος Αυγερινός τα κατέθεσε σ’ ένα βιβλίο που θεώρησε ότι έτσι θα βοηθήσει τον μελλοντικό ιστορικό.
Ο Αυγερινός φυσικά δεν στάθηκε μονάχα στον Ανδρέα αλλά τα έβαλε και με τον Γιώργο Παπανδρέου που… δυστυχώς όπως λέει, έμοιασε στη μάνα του την Μαργαρίτα. Δηλαδή, ο Αυγερινός δεν σεβάστηκε τον Ανδρέα, δεν σεβάστηκε και τη Μαργαρίτα και δεν σκέφτηκε ότι τις μανάδες όλου του κόσμου τις σεβόμαστε.
Αλλά το θέμα μας είναι ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ ήδη είναι διαλυμένο και διαβάζοντας κάποια σημειώματα στο διαδίκτυο για στελέχη του που προβληματίζονται για το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον, σκέφτομαι ότι ήρθε ο καιρός να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο.
Διάβασα για την Χριστοφιλοπούλου και δεν είναι ν’ απορεί κανείς αφού προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία κι εκεί θα ξαναβρεθεί στο φυσικό της χώρο.
Διάβασα για τον Κρεμαστινό κι αυτό που ιδιαίτερα λυπεί είναι πως αυτός ο άνθρωπος ήταν δίπλα στον Ανδρέα τόσα χρόνια και δεν σκέφτεται πια να αποτραβηχτεί!!!
Είναι και ο Χρυσοχοΐδης, που τελευταία δεν μιλάει και το μυαλό του είναι πώς θα κάνει τη στροφή για τα Νέα Δημοκρατία.
Και δεν είναι μονάχα αυτοί αλλά είναι κι άλλοι που δεν ασχολούνται παρά μόνο με τι τρόπο θα είναι και στην επόμενη βουλή. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και όλοι αυτοί – εκτός μερικών νέων στελεχών – πρέπει να πάνε στα σπίτια τους. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους και τη δράση τους με το ΠΑΣΟΚ που ο λαός σήμερα το πυροβολεί και εν πολλοίς του έχει γυρίσει την πλάτη.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ν’ αναστηθεί. Έχει φωλιάσει στις σελίδες της νεότερης πολιτικής ιστορίας μας. Ό,τι είχε να προσφέρει το προσέφερε. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ένα μεγάλο ποσοστό των φίλων, οπαδών και ψηφοφόρων του δεν έχουν αποφασίσει που θα πάνε και τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε κι αν γίνουν αυτές πρέπει κάπου να ακουμπήσουν. Και προκύπτει το ερώτημα:
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ;;;
Ούτε ο ίδιος προφανώς δεν ξέρει. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θα επιθυμούσε να εξαντλήσει τη θητεία του. Όμως οι ραγδαίες εξελίξεις με το διασπαστικό εγχείρημα τωνΓερμανών Σοσιαλδημοκρατών, τα πράγματα αλλάζουν. Η δημιουργία της λεγόμενης «Προοδευτικής Συμμαχίας» μεταβάλλει τα δεδομένα κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα λάβει σοβαρά υπόψη του ο ΓΑΠ. Εάν δεν προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου φορέα που θα συμμετέχει στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα έχει χάσει οριστικά το τρένο της πολιτικής καριέρας του στον ελληνικό πολιτικό στίβο.
Ωστόσο, αυτό που έχει μεγάλη σημασία για τους Πασόκους που κάποτε τον ακολουθούσαν, και είναι αυτό που κυρίως τους νοιάζει, είναι να υπάρξει ένας φορέας που θα αποτυπώνει τα κεντροαριστερά χαρακτηριστικά τους. Διότι μην ξεχνάμε ότι η πολιτική δράση του Ανδρέα, αφότου εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν συνυφασμένη με την ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ. Και δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει άλλη προσωπικότητα που θα μπορούσε να συσπειρώσει τον κόσμο αυτό για να σταθεί απέναντι στον τυχοδιωκτισμό και του Βενιζέλου και στην αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στον σεχταρισμό τουΚουβέλη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και τώρα να κατέβαινε με κόμμα καινούργιο στις εκλογές πάλι θα κέρδιζε μεγάλο ποσοστό που θα είχε διψήφιο νούμερο. Γι’ αυτό παρατηρούμε να του γίνεται ένας πόλεμος με καταιγιστικά πυρά για απίστευτα πράγματα. Επιζητούν μανιωδώς να τον απαξιώσουν στα μάτια του κόσμου, αλλά είναι η μόνη πολιτική προσωπικότητα που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα. Και για τούτο διαβάζουμε στις φυλλάδες του κατεστημένου αλλά και ακούμε από τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους, τους μεγαλοδημοσιογράφους, τους τηλε-εισαγγελείς, να ψάχνουν απεγνωσμένα μη τυχόν και βρουν στοιχεία που να θίγουν τον ΓΑΠ.
Οι ομάδες που έχουν σοσιαλδημοκρατικά, σοσιαλιστικά, κεντροαριστερά ή άλλα συναφή χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει περίπτωση να συνενωθούν. Θα μπορέσει να υπάρξει μια ομαλή εξέλιξη εάν δεν βάζουν το χεράκι τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγαλοεκδότες, για τους οποίους ξέρουμε πολύ καλά ότι θέλουν πάση θυσία να κουλαντρίζουν τις τύχες του τόπου. Και η εξέλιξη αυτή θα είχε ως πόλο συσπείρωσης τον ΓΑΠ. Ας αποφασίσει όμως ο ίδιος τι θέλει!!! Το συντομότερο…
http://diktyon.wordpress.com

Αναρτήθηκε από pame mprosta

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρεπορτάζ NewsVoice.gr: «O Παπανδρέου κατηγορεί τον Gabriel για διάσπαση της Aριστεράς»

Τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει το SPD, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της δύναμης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών ενόψει των εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Πόσο μάλλον με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν αποθαρρυντικές για το SPD. Ωστόσο ο γερμανικός τύπος ασκεί κριτική σήμερα στο SPD, με αφορμή την ανοικτή επιστολή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που υπογράφει ο Πρόεδρος της,Γιώργος Παπανδρέου.
Στην επίσημη τελετή θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας αλλά και η Καγκελάριος Μέρκελ. Όμως, όπως σημειώνει και η εφημερίδα Wirtschaftswoche, οι εορτασμοί επισκιάζονται από το θέμα που προέκυψε με τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Ίσως γιατί η διαμάχη γύρω από τη Διεθνή δημιουργεί την αφετηρία για μια μεγάλη συζήτηση για τον ρόλο και τον προσανατολισμό των σοσιαλιστικών κομμάτων. Επίσης, διότι η ηγεσία της Διεθνούς αποτελεί αυτή τη στιγμή μία από τις λίγες φωνές που τολμάει να αντιπαρατεθεί σε έναν Γερμανό πολιτικό όπως ο Sigmar Gabriel και στις αντιλήψεις του περί Ευρώπης, διεθνούς συνεργασίας και δημοκρατίας.
Όλος ο γερμανικός τύπος περιλαμβάνει ολόκληρο το κείμενο της ανοιχτής επιστολής του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου. Ιδιαίτερη έμφαση, μάλιστα, δίνεται στην παράγραφο: «Είναι λυπηρό, η ηγεσία των Γερμανών μελών μας να επιδιώκει τη διαίρεση του διεθνούς προοδευτικού κινήματος αντί να προωθεί τη συσπείρωση και την ενδυνάμωση του. Εξίσου λυπηρό είναι να καταφεύγει κανείς σε ψευδή επιχειρήματα για να πετύχει κάτι τέτοιο».
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η έγκυρη εφημερίδα Die Welt τονίζει με σημασία ότι σύμφωνα με το SPD «ο Βαγγέλης Βενιζέλος, διάδοχος του Παπανδρέου στην ηγεσία των Ελλήνων Σοσιαλιστών, θέλει να συμπράξει με την Προοδευτική Συμμαχία».
Ενδιαφέρον είναι ότι προς το παρόν η όλη πρωτοβουλία για την ίδρυση της Προοδευτικής Συμμαχίας καθώς και οι επιθέσεις προς την Σοσιαλιστική Διεθνή εκφράζονται στο πλαίσιο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών αποκλειστικά από τον Sigmar Gabriel. Ουδείς εκ των Peer Steinbrück , Frank-Walter Steinmeier ή σημαντικών βουλευτών του SPD δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα και μοιάζουν να κρατούν διακριτικές αποστάσεις από τον Sigmar Gabriel.
Πηγές κοντά στον Sigmar Gabriel είχαν δηλώσει τελευταία στον γερμανικό τύπο ότι προσπαθήσαμε να αναμορφώσουμε 4 φορές τη Διεθνή χωρίς επιτυχία γι αυτό ιδρύουμε την Προοδευτική Συμμαχία. Έκπληξη προκαλεί η τοποθέτηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη ότι το SPD συμμετείχε ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες που έγιναν στη νότιο Αφρική υποστηρίζοντας τη Σουηδή Μόνα Σαλίν για τη θέση του Γραμματέα και μάλιστα ο Διεθνής Γραμματέας του SPD ήταν επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής καταμέτρησης των ψήφων. Αυτή η περίεργη αντίληψη περί δημοκρατίας ανησυχεί πολλά προοδευτικά κόμματα που σημειώνουν ότι η Προοδευτική Συμμαχία ιδρύεται χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επίσημη διαδικασία δημοκρατικής λήψης αποφάσεων σε ότι αφορά τη δομή, τις ευθύνες, τη χρηματοδότηση και το έλεγχο αυτής.
newsvoice.gr
Αναρτήθηκε από pame mprosta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα