Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αδικούν τους εαυτούς τους όσοι αθωώνουν τον Καραμανλή, τα συμφέροντα και τη διαπλοκή

Το ρολόι της Ιστορίας δεν ξεκίνησε να χτυπά το 2009 με την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Το ρολόι της Ιστορίας δεν ξεκίνησε να χτυπά το 2009 με την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
Επισημαίνουμε ένα απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Μιχ. Καρχιμάκη στην ΚΠΕ.
"...Είναι απόλυτα αναγκαίο, είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας, είναι το αυτονόητο προαπαιτούμενο, να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας αλλά και με τους εαυτούς μας.
Είναι επίσης ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να συνδέουμε όσο μπορούμε την ρητορική μας με τις πράξεις μας.
Δεν αρκεί η αντιδεξιά ρητορική όταν είναι επιλεκτική, τεμαχισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να κρύβει το συνολικό, αδιαίρετο και αντιλαϊκό πρόσωπο της συντήρησης.
Γιατί προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η καινοφανής θεωρία που εκφέρεται από κάποιους ανάμεσά μας ότι η δεξιά έχει δύο πρόσωπα, το καλό και το κακό.

Είναι πολιτικά εγκληματικό και τραγικά ανιστόρητο για οποιονδήποτε και πολύ περισσότερο για όσους από μας επιχειρούν δια της αποσιώπησης να κουκουλώσουν τα πεπραγμένα της επταετίας Καραμανλή που οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας.
Η άποψη δηλαδή ότι το ρολόϊ της ιστορίας ξεκίνησε να χτυπάει το 2009 με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Και είναι προσβολή στην λογική και την αλήθεια να επιχειρούν, για λόγους που όσοι το κάνουν γνωρίζουν, να εξισώσουν τον υποχρεωτικό μονόδρομο των αποφάσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να διασωθεί η πατρίδα και οι πολίτες από την απόλυτη καταστροφή, με τις φιλελεύθερες και συνειδητές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή στο όνομα της διαπλοκής, των σκανδάλων, της ληστείας των ασφαλιστικών ταμείων, των δομημένων ομολόγων, της ασυδοσίας των κουμπάρων και των κολλητών, της ξέφρενης πελατειακής σπατάλης.
Μιας κυβέρνησης δηλαδή που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
Οι απόψεις αυτές δεν είναι μόνο αναληθείς, είναι και απολύτως επικίνδυνες γιατί επιχειρούν να δομήσουν μια πραγματικότητα ανιστόρητη και βαθιά συντηρητική.
Τόσο συντηρητική όσο και τα συμφέροντα και η διαπλοκή που επιχειρεί με κάθε τρόπο να βγάλει από το κάδρο τις αιτίες και τους υπεύθυνους της κρίσης.
Τα συμφέροντα και την διαπλοκή δηλαδή και το πάρτυ που απόλαυσαν με την ολόδική τους και απολύτως ελεγχόμενη επταετία Καραμανλή.
Με δυο λόγια αδικούν τους εαυτούς τους όσοι επιχειρούν στο όνομα της συγκυρίας και της πρόσκαιρης σκοπιμότητας να αθωώσουν τους πραγματικούς, φανερούς, και αφανείς υπεύθυνους για το δράμα του ελληνικού λαού."

Αναρτήθηκε από pame mprosta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα