Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των δημοσίων υπαλλήλων

Το υπουργείο Οικονομικών θα αναγνωρίζει το χρόνο προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα 
Μανιτάκης: Θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα  Πηγή: Express.gr
ΤΟ «μπαλάκι» στο υπουργείο Οικονομικών πετάει ο Α. Μανιτάκης για την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα. 
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που θα αποφασίσει για το χρόνο έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Μανιτάκη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του ΠΔ και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει τώρα να το αποτιμήσει ως προς την αυξημένη μισθολογική δαπάνη που θα προκύψει.
Ειδικότερα, από το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του προεδρικού διατάγματος αναφορικά με την αναγνώριση, για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη, της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, που διαθέτουν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4024/2011. Ωστόσο, η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, έπειτα από τη διασύνδεση του βαθμολογίου και του μισθολογίου με βάση το Ν. 4024/2011.

Όπως εξηγεί ο κ. Μανιτάκης, επειδή η εν λόγω ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ζήτημα επί του οποίου επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο είναι εκείνο να απαντήσει.
Σημειώνεται ότι το έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Δήμα σχετικά με τη μη εφαρμογή του Ν. 4024/2011 ως προς την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα