Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Φώφη Γεννηματά: Η ΝΔ παραμένει ο μεγάλος μας αντίπαλος


Xρειάζεται μια νέα συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης


Για ιστορικό συμβιβασμό κάνει λόγο Φώφη Γεννηματά,αναφερόμενη στην συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι αυτό επέβαλε το εθνικό συμφέρον και υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «ήταν και παραμένει ο μεγάλος μας αντίπαλος». Επίσης δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι προγραμματική συμφωνία έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα.
Μιλώντας στη 2η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Επαναλαμβάνουμε συχνά και είναι αλήθεια και είναι σωστό ότι οδηγηθήκαμε εξαναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα ιστορικό συμβιβασμό γιατί αυτό επέβαλλε το εθνικό συμφέρον. Και με αυτό τον τρόπο υποχρεωθήκαμε αφ’ ενός να υλοποιήσουμε σκληρές τιμωρητικές πολιτικές που μας επέβαλλαν οι συντηρητικοί της Ευρώπης, αφ’ ετέρου υποχρεωθήκαμε να συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία που ήταν και παραμένει ο μεγάλος μας αντίπαλος και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι συγκυριακή η συνεργασία μας μαζί τους».

Η Φώφη Γεννηματά κάνει αναλυτική αναφορά σε τέσσερις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανακάμψει. Μια εκ των οποίων είναι και η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

«Ξέρουμε όλοι τι αποφύγαμε μέσα από αυτό τον ιστορικό συμβιβασμό και σιγά – σιγά το κατανοεί και η ελληνική κοινωνία. Αν θέλουμε όμως να μας ξαναδώσουν σημασία να μας ξανακούσουν και κυρίως να μας ξαναψηφίσουν, αυτό που πρέπει να τους πούμε είναι τι θέλουμε να πετύχουμε, τι στόχους έχουμε και πως θα το κάνουμε αυτό».

Όπως τονίζει «αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μια νέα συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Η προγραμματική συμφωνία έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα δεν αρκούν συντρόφισσες και σύντροφοι μικρές καθημερινές διαφοροποιήσεις που επιχειρούμε με πάρα πολύ μεγάλο κόπο, με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και δυστυχώς μπροστά στην αναγκαιότητα της πολιτικής σταθερότητας και της συνοχής της κυβέρνησης συχνά υποχωρούμε και τις εγκαταλείπουμε.

Επίσης η κα. Γεννηματά σημείωσε τα εξής:

«Λένε κάποιοι, είναι το καινούργιο μότο τώρα, ότι «αυτό που χρειάζεται είναι να φύγει τώρα η τρόικα». Εγώ λέω ότι αυτό που χρειάζεται είναι να βάλουμε τέλος στις πολιτικές λογικές της τρόικας, γιατί υπάρχει σοβαρή διαφοροποίηση, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς πολύ εύκολα μπορούν να συνεχίσουν να υλοποιούν σκληρές πολιτικές, με ή χωρίς την τρόικα. Άρα η διαφοροποίησή μας είναι στο τι πολιτικές θα ακολουθήσουμε και όχι στο αν είναι μια τρόικα εδώ που τις επιβάλλει. Βεβαίως όλοι θέλουμε να φύγει η τρόικα αλλά το θέμα είναι τι γίνεται την επόμενη μέρα».

«Το επόμενο στο οποίο θέλω να σταθώ είναι το περίφημο success story. Είναι άλλο ζήτημα η αισιοδοξία που πρέπει να ανακτηθεί, η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα σε αυτούς που καθοδηγούν τα πράγματα αυτή τη στιγμή στη χώρα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την προσέλκυση επενδύσεων και για την κοινωνική ειρήνη και είναι άλλο να μας λέει ο κ. Σαμαράς για success story σε μια κοινωνία με πάνω από 1 εκ. ανέργους και το 60% της Νεολαίας να απαξιώνεται, να εξαθλιώνεται και να αναζητά αλλού εργασία».

«Και η διαφορά μας όταν έχουμε τόσο στενά περιθώρια κινήσεων πρέπει να είναι και στον τρόπο και στον λόγο και στην ανθρωπιά μας και στον τρόπο που προσεγγίζουμε τα θέματα και την ελληνική κοινωνία».

«Άρα η χώρα χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχέδιο ανασυγκρότησης, μια νέα ρεαλιστική μεταρρυθμιστική ατζέντα και σε αυτή την κατεύθυνση στο εσωτερικό της Κυβέρνησης δεν γίνεται τίποτε. Το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει πλαίσιο στους παραγωγικούς φορείς για την εθνική ανασυγκρότηση. Αυτό το πλαίσιο χρειάζεται διάλογο με την ελληνική κοινωνία».

«Γι’ αυτό επαναφέρω την πρόταση που είχα κάνει στο Συνέδριο, το φθινόπωρο κι αν προλάβουμε την 3η του Σεπτέμβρη να προχωρήσουμε σε προγραμματική Συνδιάσκεψη, αφού προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος με την ελληνική κοινωνία και εκεί θα δώσουμε το δικό μας στίγμα, τη δική μας πρόταση για το τι σημαίνει στην πράξη να καταργήσουμε το Μνημόνιο και να δούμε φως στο τούνελ».

Οι υπόλοιπες προϋποθέσεις:

Η υπεράσπιση της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και ο τερματισμός της απαξίωση της παράταξης

Η επανασύνδεσή μας με την κοινωνική μας βάση και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Να υπάρξει πάνω σε αυτή τη λογική της πρότασής του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από το αδιέξοδο, πανστρατιά.

«Δεν ντρέπομαι για τον Ακη»

Μάλιστα η κα. Γεννηματά κάνει ειδική αναφορά και στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Θέλω να σταθώ σε αυτό που γίνεται με τη δίκη του Άκη και όλη τη συζήτηση για την ντροπή της Παράταξης. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι εγώ δεν ντρέπομαι η ίδια για τον Άκη, αυτός πρέπει να ντρέπεται που πρόδωσε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ. Και έχουμε πολλά άλλα παραδείγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Μελίνα και τον Πέτρο Μόραλη μέχρι τον Αλευρά, τον Πεπονή και φυσικά τον πατέρα μου τον Γιώργο Γεννηματά και αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή, για να μην υπάρχει καμία παρανόηση».

«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ επώνυμα και ανώνυμα που με απόλυτο ήθος και εντιμότητα διαχειρίστηκαν την ιστορία αυτού του τόπου και αυτής της Παράταξης και είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς» υπογραμμίζει η κα. Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα