Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σύλλογος φίλων δάσους και παραλίας Ελαίας, Ανακοίνωση:

Μετά το χθεσινό ΔΣ του συλλόγου μας αποφασίστηκε η δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας,πυροπροστασίας,ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας.
Ο ΣυΦιΔαΠΕ με πρόθεση να προστατέψει το δάσος της Ελαίας προχωρά στην κατάθεση αίτησης , στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , με σκοπό την αναγνώριση του σαν εθελοντικό φορέα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.
Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε την βοήθεια των μελών του συλλόγου και των φίλων του δάσους και της παραλίας της Ελαίας.Θέληση του συλλόγου , μέσα από τον εθελοντισμό , είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο ανθρώπινου δυναμικού και μηχανοκίνητου εξοπλισμού με σκοπό την δημιουργία βάσης πυροπροστασίας και πυρασφάλειας στο δάσος της Ελαίας.
Για να προχωρήσει η αίτηση χρειάζεται η κατάθεση αποδεικτικών διαφόρων ειδικοτήτων και αδειών λειτουργίας και χρήσης μηχανοκίνητου εξοπλισμού.Οι ανάγκες είναι μεγάλες και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.
Παρακάτω σημειώνονται αναλυτικά οι ανάγκες σε προσωπικό και σε μηχανοκίνητο εξοπλισμό.

ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό

- εθελοντές για την οργάνωση καθημερινού προγράμματος περιπολιών στο δάσος

- εθελοντές με επαγγελματικό δίπλωμα

- εθελοντές με άδεια χρήσης μηχανημάτων έργου

- εθελοντές με απολυτήριο ειδικών δυνάμεων

- εθελοντές διασώστες (χρειάζεται δίπλωμα)

- εθελοντές ναυαγοσώστες (χρειάζεται δίπλωμα)

- εθελοντές επιστήμονες για πραγματοποίηση ενημερωτικού σεμιναρίου με θέμα την προστασία , την αξιοποίηση και την διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης του δάσους

ανάγκες σε εξοπλισμό

- αγροτικά αυτοκίνητα

- γεωργικά μηχανήματα (τρακτέρ με δυνατότητα μεταφοράς δεξαμενής)

- δεξαμενές νερού

- χειροκίνητη αντλία νερού

- βαρέλια , κράνη , φτυάρια , πυροσβεστήρες , λάστιχα κλπ

Για την έγκριση της αίτησης όλες οι ειδικότητες χρειάζονται φωτοτυπίας του διπλώματος και όλα τα οχήματα φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας.Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι εθελοντικός και δεν εμπεριέχει καμία δέσμευση ως προς την συμμετοχή των προσώπων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.

εκ του ΔΣ του ΣυΦιΔαΠε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα