Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Προς οριστική ρήξη ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου


Πληροφορίες ότι δεν θα πάει ο πρώην πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα στην Ιπποκράτους με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν χωριστεί και πάλι σε δύο στρατόπεδα.
Οι εσωκομματικές κόντρες είναι πλέον καθημερινές και όλοι βλέπουν πως το Κίνημα δύσκολα θα καταφέρει να αποκτήσει ξανά την παλιά του δυναμική.
Το θέμα των οικονομικών του κόμματος έριξε «λάδι στη φωτιά», με τους Παπανδρεϊκούς πλέον να κατηγορούν ευθέως τους «Βενιζελικούς» για συκοφαντία με στόχο να τελειώσουν πολιτικά και ηθικά τον Γ. Παπανδρέου.Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι αποφεύγει να «πατήσει» στην Ιπποκράτους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει το «παρών» ούτε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο.
Οι Παπανδρεϊκοί ωστόσο δεν είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα και να πέσουν αμαχητί. Οι μυστικές συναντήσεις σε σπίτια στελεχών είναι πλέον καθημερινές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να δημιουργηθεί μία ευθεία κίνηση αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου, πετώντας έτσι το γάντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του οι Βενιζελικοί θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου και μία σειρά στελεχών, αποτελούν βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλουν να δουν ένα νέο Κεντροαριστερό κόμμα, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία θα διαμορφώσει τη στρατηγική του επόμενου διαστήματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, θα έχει αύριο σημαντική -όπως χαρακτηρίζεται- σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες ενόψει της συνεδρίασης του Σαββάτου.
Στην Ιπποκράτους, η ανησυχία από τη συνεχιζόμενη δημοσκοπική πτώση εντείνεται, καθώς διάχυτος είναι ο φόβος πως εάν η κατάσταση αυτή δεν αναστραφεί τώρα, οι ευρωεκλογές ίσως αναδειχθούν σε εφιάλτη, τόσο για το άλλοτε κραταιό κόμμα, όσο και για την ηγεσία του.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα