Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αδυναμία παρέμβασης δήλωσε ο Κ. Παπούλιας - Τσίπρας: ο Πρόεδρος δεν είναι θυροκολλητής απολύσεων


Αδυναμία παρέμβασης δήλωσε ο Κ. Παπούλιας - Τσίπρας: ο Πρόεδρος δεν είναι θυροκολλητής απολύσεωνΑδυναμία απέναντι στο ενδεχόμενο αναπομπής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη διακοπή λειτουργία της ΕΡΤ δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη σημερινή συνάντησή τους. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού δεν μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια».

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για πραξικόπημα που βάλει κατά των δημοκρατικών θεσμών, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ζήτησε απο τον Κάρολο Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες, επικοινωνώντας και με τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και τον Πρωθυπουργό, ώστε η Πρόταση Νόμου να συζητηθεί άμεσα και κατά προτεραιότητα στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πλήγμα στην κοινωνική συνοχή και στους θεσμούς και για υποτίμηση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «κάποιοι νομίζουν ότι ο Πρόεδρος είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων».

«Και η δική μου πίστη, είναι ότι πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση και δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια.
Από την άλλη μεριά, οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης, είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δεν μπορώ να αναπέμψω μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει ευκαιρία το Σύνταγμα», απάντησε ο Κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει να υπερασπιστούμε είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα