Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Καμπανάκι παραγραφής για τα αδικήματα του Τάσου Μαντέλη


Ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης Πηγή: (ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ)
Καμπανάκι παραγραφής για τα αδικήματα του Τάσου Μαντέλη
Καμπανάκι παραγραφής σήμανε στο Εφετείο της Αθήνας, που με βούλευμά του διαχώρισε τη δικογραφία για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη.
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκαναν δεκτό το αίτημα των ειδικών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση (Μαρία Νικολακέα, Ιωάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας) καθώς υπάρχει -όπως χαρακτηριστικά εκτιμούν- «άμεσος κίνδυνος παραγραφής ορισμένος αδικημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατʼ εξακολούθηση και παθητική δωροδοκία . Για τις πράξεις αυτές έχει ήδη απολογηθεί και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην υπουργός έλαβε χρήματα από τη Siemens ως «προεκλογική χορηγία» ύψους 450 χιλιάδων μάρκων. 
Το ποσό αυτό εμβάστηκε τμηματικά (200.000 και 250.000 μάρκα το 1998 και το 2000 αντίστοιχα) σε λογαριασμό που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσουγκράνης με τον κωδικό «Α. Rocos». Το επίμαχο ποσό αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορούσε στην έγκριση της επίμαχης σύμβασης 8002 του ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα