Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τσίπρας κατά Δαυίδ: Έκαναν πρόεδρο στη Eurobank αυτόν που δεν πλήρωνε τα δάνειά του στην τράπεζα

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΒΟΓΓΑΕΙ, ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.....

Στην ομιλία του στους εργαζόμενους της εταιρίας «Κατσέλη»
Θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή – Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαόΜετά την αποκάλυψη για την ανάληψη της προεδρίας της Eurobank από τον Γιώργο Δαυίδ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατήγγειλε την τοποθέτηση αυτή μιλώντας σε εργαζόμενους της εταιρίας «Κατσέλης» συμφερόντων του κ. Δαυίδ, η οποία κήρυξε πτώχευση.
«Την ίδια στιγμή που μας είπε πως δεν μπορεί να βρει τη δυνατότητα ενός πλαισίου συμφωνίας με τις τράπεζες για να συνεχίσει να αποπληρώνει τα δάνεια, έναν διακανονισμό και γι΄αυτό πτωχεύει την εταιρία, την ίδια στιγμή που μετέφερε την έδρα της COCA-COLA 3E από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, την ίδια στιγμή ανταμείβεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τον τίτλο του Προέδρου της Eurobank. Ο άνθρωπος που σας πετάει στο δρόμο επειδή δεν μπορεί να βρει τρόπο να αποπληρώσει τα δάνεια στις τράπεζες και στην Eurobank, γίνεται Πρόεδρος στην Eurobank» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για συμπαιγνία τονίζοντας ότι «εδώ πρέπει να μπει ένα τέλος στη συμπαιγνία και στην καταστροφή» και προσθέτοντας ότι «αν συνεχίσουν να μας κυβερνάν οι τραπεζίτες και να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού θα είναι και άλλοι δεκάδες χιλιάδες στη θέση που είστε εσείς σήμερα».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Μάθαμε σήμερα και γι΄ αυτό και εξηγούνται διάφορα και πολλά από τις σημερινές αποκαλύψεις ότι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπάρχει μια πραγματογνωμοσύνη που αποδεικνύει ότι ανοίχτηκε η λίστα, πολύ πριν την παραδώσει ο κ. Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, σε υπολογιστή στο υπουργείο Οικονομικών και άρα όσα μας έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με δυο λόγια δηλαδή αυτοί οι κύριοι, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία, καλύπτουν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί συγκαλύπτουν όχι την ανικανότητά τους, αλλά την επιλογή τους να μην φορολογήσουν το μεγάλο κεφάλαιο σε αυτή τη χώρα» ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τέλος, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα με τον κ. Δαυίδ στη Βουλή λέγοντας ότι «και επειδή τα χρήματα για να διατηρηθεί η συστημική τράπεζα Eurobank, στην οποία έγινε Πρόεδρος μόλις απέλυσε 500 εργαζόμενους και μετέφερε την έδρα της COCA-COLA 3E στο εξωτερικό ο κ. Δαυίδ, είναι χρήματα του ελληνικού λαού, εμείς λέμε ότι θα λογοδοτήσουν κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, στον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα