Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα στήριξης πολύτεκνων οικογενειών


Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων καθώς και των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών μέσω του ΤΑΧΙS.

Ο ΟΓΑ υπενθυμίζει στους χιλιάδες δικαιούχους αυτών των οικογενειακών επιδομάτων να υποβάλλουν ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) προκειμένου να τους χορηγηθούν τα νέα επιδόματα. Ο ΟΓΑ θα ξεκινήσει να καταβάλλει μέσα στον Ιούλιο τα ποσά των επιδομάτων στους πρώτους δικαιούχους και τμηματικά θα χορηγηθούν σε όλους όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.
Δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά μετά την φορολογική τους δήλωση και το αντίστοιχο έντυπο Α21 μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος TaxisNet.

Στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής και του εξορθολογισμού της πολιτικής για την στήριξη της οικογένειας, θεσπίστηκαν δύο καινούρια επιδόματα:

1. Tο ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, με το οποίο αναμορφώθηκε το καθεστώς των προϋφιστάμενων, πολυάριθμων οικογενειακών επιδομάτων, που καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν έστω και ένα παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

2. Tο ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που αποτελεί επιπρόσθετη παροχή προς τις οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ και προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος για οικογένειες με τέσσερα και άνω τέκνα κατά 3.000 ευρώ.

Αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ, www.oga.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα