Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κλιμακωτή παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Eως τις 8 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα και ώς τις 30 Αυγούστου για τα φυσικά

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Ειδικότερα η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής: Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,

για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Επισήμανε ακόμα ότι οποίος κάνει δήλωση τον Αύγουστο θα πρέπει να πληρώσει τον οφειλόμενο φόρο σε δυο δόσεις ενώ οποίος κάνει τη δήλωση του έως τέλη Ιουλίου σε 3 δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

Ανέφερε ακόμα ότι όσο καθυστερεί κάθε φορολογούμενος να υποβάλει τη δήλωση του τόσο θα καθυστερεί και ο έλεγχος του έντυπου Α21, βάση του οποίου προκύπτει η είσπραξη του επιδόματος τέκνων.

Σημειώνεται ότι από φέτος όλες οι δηλώσεις των φυσικών προσώπων υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω ίντερνετ. Οι φορολογούμενοι που είναι ήδη πιστοποιημένοι στο Taxis και διαθέτουν τους "παλιούς" κωδικούς, μπορούν να υποβάλουν κανονικά τη φορολογική τους δήλωση. Όσοι φορολογούμενοι δεν είναι πιστοποιημένοι, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση πιστοποίησης στο www.gsis.gr και να μεταβούν στη συνέχεια στο Τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε ΔΟΥ και με την ταυτότητά τους να προμηθευτούν ειδικό κλειδάριθμο για την πρόσβαση στο σύστημα.

Παρατείνεται, επίσης, μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.).

Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄ , ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα