Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ προς Σαμαρά: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας»


«Μία κομματική εκδήλωση στην οποία δόθηκε πρώιμος προεκλογικός τόνος δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να απευθυνθεί ο κ. Σαμαράς στους κυβερνητικούς του εταίρους» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός από το προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο.
Απαντώντας στις αιχμές Σαμαρά προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας».
Η Ιπποκράτους κατηγορεί δε τον κ. Σαμαρά ότι «έκανε πώς δεν κατάλαβε ποια είναι τα θέματα» και ότι «μεταρρύθμιση δεν είναι οι τσαπατσουλιές», όπως «στα τυφλά κλείνουμε, μετά πρόχειρα ψευτοανοίγουμε και βλέπουμε»

«Η πρωταρχική ευθύνη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την κυβερνητική σταθερότητα βαραίνει τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αντιστρέψει» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.
Όλη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
«Μία κομματική εκδήλωση στην οποία δόθηκε πρώιμος προεκλογικός τόνος δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να απευθυνθεί ο κ. Σαμαράς στους κυβερνητικούς του εταίρους.
»Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας γιατί αυτά τα έχει δείξει κατ’ επανάληψη και με τεράστιο κόστος. Όταν άλλοι ζούσαν την εύκολη αντιμνημονιακή τους περίοδο, πρότειναν ανύπαρκτα «ισοδύναμα μέτρα» και οδηγούσαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αμέσως μετά από τη μεγάλη και δύσκολη συμφωνία του Φεβρουαρίου 2012, το κούρεμα του χρέους και τη γιγαντιαία δόση των 75 δις ευρώ.
»Ο κ. Σαμαράς στο Ναύπλιο έκανε πώς δεν κατάλαβε ποια είναι τα θέματα.
»Το πρώτο θέμα είναι η φυσιογνωμία και η λειτουργία της κυβέρνησης που την ήθελε μονοκομματική, αλλά αυτή είναι τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ανάγκης και μπορεί να λειτουργήσει μόνο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της προγραμματικής συμφωνίας και της θεσμικής ισοτιμίας.
»Το δεύτερο ζήτημα είναι η αντίληψη για τις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις θέλουν σχέδιο, συστηματικότητα, προετοιμασία, σεβασμό των θεσμών και των διαδικασιών.
Μεταρρύθμιση δεν είναι αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού, κατά παράβαση των βασικών αρχών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
»Μεταρρύθμιση δεν είναι οι τσαπατσουλιές, όταν ήδη έχουμε χάσει πολύ χρόνο χωρίς αποτέλεσμα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων παρά τις επίμονες προτάσεις μας.
»Καλούμε τον κ. Σαμαρά να μιλήσει με ειλικρίνεια.
»Επί ένα χρόνο δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης σε σχέση με τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Κατά 2.000 τώρα, κατά 4.000 στο τέλος του έτους. Η σχετική γραπτή συμφωνία των τριών αρχηγών δεν εφαρμόστηκε και ξαφνικά επέπεσαν στη δημόσια τηλεόραση, που χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, αλλά με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, γνωστό, συγκεκριμένο, εγκεκριμένο από τη Βουλή. Όχι στα τυφλά κλείνουμε, μετά πρόχειρα ψευτοανοίγουμε και βλέπουμε!
»Η πρωταρχική ευθύνη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την κυβερνητική σταθερότητα βαραίνει τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αντιστρέψει θεωρώντας ότι το σημείο εκκίνησης είναι η οπισθοχώρηση που έγινε με τις μονομερείς και αντιθεσμικές ενέργειες όχι μόνο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και ως προς τη λειτουργία της Βουλής και της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα