Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται την ΕΡΤ και πιέζουν τον Σαμαρά - Διαρροές από Μαξίμου πως το μαύρο μπορεί να φύγει σε μία εβδομάδα


- Τα γεγονότα στην ΕΡΤ φοβίζουν τους ευρωπαίους ηγέτες που καλούν τον Σαμαρά να βάλει νερό στο κρασί του
- Βασικός σκόπελος η νομική μορφή του νέου φορέα αφού ηΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει πια
- Στο Μαξίμου θεωρούν πως αυτή η εναλλακτική θα πείσειΒενιζέλο και Κουβέλη
- Σύμφωνα με το σχέδιο θα υπάρξουν συμβάσεις έργου για συγκεκριμένο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων


Μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος της ΕΡΤ, τώρα το Μαξίμου επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες σχέδιο για να εκτονωθεί η κρίση το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μία μεσοβέζικη λύση και σαφώς μία επικοινωνιακή κωλοτούμπα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Πέρα από το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με αφορμή τα γεγονότα στην ΕΡΤ, από τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και το βέτο των δύο κυβερνητικών εταίρων, ο πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος και με σοβαρές πιέσεις και από την Ευρώπη. Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αρχίζει και φοβούνται το μέγεθος των αντιδράσεων και καλούν με διακριτικότητα τον έλληνα πρωθυπουργό να βάλει νερό στο κρασί του, προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική αναταραχή.

Την ίδια ώρα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή όλες αυτές τις πιέσεις αφήνουν να εννοηθεί πως μπορεί το μαύρο στην ΕΡΤ να φύγει και εντός μίας εβδομάδας. Και με αυτό το σχέδιο ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να πάει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με μία προσωρινή λύση, με την οποία θεωρεί πως θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ.

Η ευθύνη για το συγκεκριμένο εγχείρημα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, όργανα που έχουν αναλάβει τη διαχείριση πλέον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με βάση την υπουργική απόφαση που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Με σκοπό λοιπόν να εκτονωθεί η κρίση στην τριτοκομματική κυβέρνηση, αλλά και η κοινωνική αναταραχή, το Μαξίμου φέρεται να δρομολογεί τη μετάδοση προσωρινού προγράμματος, με τους εργαζόμενους να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου έργου έτσι ώστε να λειτουργήσει προσωρινά αλλά με περιορισμένο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων.

Η κίνηση αυτή προκαλεί χιλιάδες ερωτήματα, με το βασικό να είναι υπό ποιά νομική μορφή θα εκπέμψει το νέο μέσω, καθώς πλέον με την υπουργική απόφαση η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει, ενώ η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν έχει καν συσταθεί.

Αυτές οι πληροφορίες προβληματίζουν και τους εργαζόμενους που φοβούνται μην τυχόν κληθούν να υπογράψουν αυτές τις συμβάσεις έργου, αν και εφόσον παραιτηθούν των αποζημιώσεων που δικαιούνται ως απολυμένοι. 

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το σχέδιο θα καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, με στόχο να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, να εκτονωθεί η κρίση στο εσωτερικό της τριτοκομματικής κυβέρνησης, αλλά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην κοινωνία.

www.newsit.gr

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα