Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κίνηση των 75: «Τα στοιχεία του Στασινόπουλου για τα εμβάσματα, μας επιβεβαιώνουν»


Για πλήρη επιβεβαίωση στα όσα έχουν καταγγείλει σχετικά με το πάρτι φοροδιαφυγής στον έλεγχο των εμβασμάτων του εξωτερικού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση των 75».
«Η κατάθεση του Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το μέγεθος της φοροδιαφυγής και τις μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο της δυστυχώς μας επιβεβαιώνει.
και προστίθεται ότι όπως είπε ο κος Στασινόπουλος:
-Από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ οι έλεγχοι ξεκίνησαν μόλις τον Σεπτέμβριο του 2013. Σχεδόν 3 χρόνια από τον ερχομό της λίστας στην Ελλάδα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι μόνο σε 6 περιπτώσεις!
-Από την λίστα με τα 54.000 εμβάσματα στο Λιχτνεστάιν την περίοδο 2008-2011 δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος παρ’ ότι τα 22 δις. εξ αυτών δεν καλύπτονται.
-Σε περίπου 100 άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που ελέγχονται τα προσδοκώμενα έσοδα ανέρχονται συνολικά κοντά στα 300 εκ ευρώ δηλαδή σχεδόν 8 φορές ισοδύναμα μέτρα για τα 25 ευρώ είσοδο στα Νοσοκομεία που ζητούσε ο Υπουργός Υγείας». Επιβεβαιώνονται λοιπόν όλες οι παρεμβάσεις μας το τελευταίο διάστημα για την σπουδαιότητα να ελεγχθούν τόσο τα χιλιάδες εμβάσματα του εξωτερικού για ποσά άνω των 100.000 ευρώ, που ανέρχονται από το 2002 μέχρι σήμερα γύρω στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ, όσο και μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Επιβεβαιωνόμαστε ως προς τα εκτιμώμενα οφέλη – έσοδα που θα αποτελέσουν σημαντική ανάσα για τη χώρα μας αλλά και θα αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαιοσύνης.

Επιβεβαιωνόμαστε επίσης πως δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία από την πολιτική ηγεσία της χώρας για άμεσο έλεγχο όλων αυτών των μεγάλων και εκκρεμών υποθέσεων ακόμη και με διαδικασίες κατεπείγουσες, ακόμη και αν χρειαστεί να προσληφθεί ή να μετακινηθεί προσωπικό για τη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμη και αν χρειαστεί τα γραφεία των ελεγκτικών μηχανισμών να παραμένουν συνεχώς ανοιχτά 24 ώρες το 24ώρο και επαναλαμβάνουμε την νομοθετική πρόταση στελεχών της κίνησης μας και Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2010-2012, να εμπλακούν στον προέλεγχο και τα φοροτεχνικά γραφεία Ά τάξεως, αλλιώς με ευθύνη της η Κυβέρνηση θα κατηγορηθεί ότι οδηγεί τις υποθέσεις σε παραγραφή με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει δεκάδες δις. ευρώ φόρους.

Γιατί σ’ αυτήν την κρίση που βιώνει ο πολίτης και η χώρα και που πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πολύ τραγικά διλήμματα, που έχουμε φτάσει στην άκρη των ορίων μας, που αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη για όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος, που ζητήσαμε να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να καθαρίσουμε με όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος,

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί τα μεγάλα μέτωπα φοροδιαφυγής να αντιμετωπίζονται με χάδια.

Τι έχουμε πει ως Κίνηση75 ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό για τα ζητήματα των εμβασμάτων στο εξωτερικό και της φοροδιαφυγής:

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι οφείλει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών, να ζητήσει άμεσα και κατεπειγόντως την παράδοση από την Τράπεζα της Ελλάδος, του συνόλου του ηλεκτρονικού της αρχείου, με όλες τις αποστολές κεφαλαίων (εμβασμάτων) άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό, από το 2002 και μετά που τηρεί ηλεκτρονικά όλα αυτά τα δεδομένα και να προβεί σε άμεση και απλή διασταύρωση με το τηρούμενο στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονικό αρχείο των Ελλήνων φορολογουμένων ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια, ταχύτητα και πληρότητα οι διαφορές μεταξύ φορολογικών δηλώσεων της προηγούμενης δωδεκαετίας και των εμβασμάτων που εστάλησαν την ίδια περίοδο στο εξωτερικό και να φορολογηθούν οι αφορολόγητες διαφορές με το συντελεστή 45% που ορίζει υφιστάμενος Νόμος».

Αναρτήθηκε από pame mprosta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα