Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μητσοτάκης: «Δεν με νοιάζει αν ο Τσίπρας είναι άθεος, με νοιάζει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο»

Κυριάκος Μητσοτάκης: ....Ο ΕΝΣΗΜΟΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ !!!!!!!!!
Μητσοτάκης: «Δεν με νοιάζει αν ο Τσίπρας είναι άθεος, με νοιάζει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο»
Διαβάστε από δημοσίευση των ΝΕΩΝ
«Oυσιαστικότερο πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα του κράτους και όχι το μέγεθός του και το έχουμε εξηγήσει στην τρόικα», «λίστες για καταργούμενους φορείς υπήρχαν, βούληση δεν υπήρχε», «δεν με ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο». Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, είπε το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε μακροσκελή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ τόνισε επίσης, πως «έχει τελειώσει η εποχή των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αυτό το λέμε με απόλυτη σαφήνεια».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε ότι βάσει των συμφωνηθέντων πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2014 και σημείωσε ότι ο στόχος των απολύσεων θα επιτευχθεί. Προσέθεσε όμως, ότι θα συνοδεύονται από «ισοδύναμες προσλήψεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών και των παράτυπων μετατροπών των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, θα εκπλαγούμε όλοι από τον βαθμό της ασυδοσίας.

«Το Δημόσιο δεν γίνεται καλύτερο μόνο υπό το πρίσμα του πόσοι θα φύγουν, είναι πιο σύνθετο το θέμα... Βάζουμε στην ατζέντα ουσιαστικά ζητήματα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου που δεν έχει θίξει η τρόικα, όχι να περιορίζουμε τη συζήτηση στο πόσοι θα φύγουν» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η διαθεσιμότητα πραγματοποιείται πάντα σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο. Ο τρόπος με τον οποίοι απορροφούνται αυτά τα άτομα καθορίζεται από το αρμόδιο υπουργείο, όπως εξήγησε.

Είπε ακόμα, ότι ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση στους συγκοινωνιακούς φορείς και τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σε δυο μήνες.

«Λίστες για καταργούμενους φορείς υπήρχαν, βούληση δεν υπήρχε»

«Η συζήτηση για τους καταργούμενους φορείς πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια. Υπήρχαν οι λίστες, δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Όταν λέμε κατάργηση εννοούμε το κλείσιμο, μιλάμε πάντα για ΝΠΙΔ. Τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ας κλείσουμε πλεονάζοντες οργανισμούς που είναι πολυτέλεια για σήμερα» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ο μεγαλύτερος από τους 21 φορείς που καταργούνται ως «μη απαραίτητοι» είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με 140 εργαζομένους και ότι η ευθύνη των διοδίων στα Μάλγαρα μεταφέρεται στην Εγνατία.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι η διαδικασία κινητικότητας για του σχολικούς φύλακες θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα με τους τρίτεκνους. με προοπτική απορρόφησής τους το σύστημα υγείας.

«Η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε πρακτικές εικονικών πληρωμών υπερωριών στην ΥΠΑ και οφείλουμε να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα πρέπει να καταλάβουμε πια ότι οι φορείς στην περιφέρεια του Δημοσίου πρέπει να δουλεύουν με σκληρούς προϋπολογισμούς. Για τα ΝΠΙΔ, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική εφαρμογή των προϋπολογισμών τους, αν δεν μπορούν να επιτευχθούν με αύξηση εσόδων θα πρέπει να γίνονται περικοπές», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για ΣτΕ: «Υπαρχει διαρροή δεν υπάρχει ακόμη απόφαση» 

Όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κηρύσσονται αντισυνταγματικές οι περικοπές για όλους τους ένστολους, ανέφερε ότι υπάρχει διαρροή αλλά δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις.

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και αποφάσεις για προσφυγές όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιωθεί» παρατήρησε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχουν τελειώσει οι μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει τελειώσει η πολιτική των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. «Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε» δήλωσε.

«Δεν αντέχει στη λογική η σκέψη ότι θα πιάσουμε την Ευρώπη από τον λαιμό» 

Αναφερόμενος εξάλλου στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για ακραία πόλωση. «Οι καλοί αντιμνημονιακοί και οι κακοί μνημονιακοί που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στην ευημερία με επιδόματα και υψηλούς δανεισμούς . Δεν λένε πού θα βρουν τα λεφτά για να χρηματοδοτήσουν αυτό το θαυμάσιο όραμα. Δεν αντέχει στη λογική η σκέψη ότι θα σκίσουμε μνημόνια, θα πιάσουμε την Ευρώπη από τον λαιμό» δήλωσε σκωπτικά.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «είναι εκτός πραγματικότητας οποίος νομίζει ότι θα δανείζεται χωρίς όρους, εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται ότι η Ελλάδα θα βγει στο ευρώ θα τυπώσει πληθωριστικό νόμισμα και θα πληρώνουμε υψηλούς μισθούς».

«Δεν πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές θα είναι πρόκριμα για τις πολιτικές εξελίξεις. Εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα. Ακόμη κι αν δεν είμαστε, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου», είπε.

«Δεν με ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο» δήλωσε, σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα