Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αξιωματικός κατέθεσε μήνυση με αφορμή τις δηλώσεις Τραγάκη

Αξιωματικός κατέθεσε μήνυση με αφορμή τις δηλώσεις Τραγάκη

Όπως θα διαβάσατε στο αναλυτικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης παραδέχθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το 2005 η εξεταστική επιτροπή είχε στοιχειοθετήσει την ενοχή Τζοχατζόπουλου για μίζες στα εξοπλιστικά και όμως δεν κινήθηκε για τα... περαιτέρω.
Με αφορμή αυτή τη σκανδαλώδη παραδοχή Τραγάκη, ο πλωτάρχης ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να διερευνηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη οι ποινικές ευθύνες των μελών της εξεταστικής επιτροπής.
"Πρόσφατα περιήλθαν σε γνώση μου κρίσιμα πραγματικά περιστατικά, δημοσιεύματα σε εφημερίδες καθώς και η συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη, από τα οποία προκύπτουν κατά την άποψή μου σοβαρές ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων σε βαθμό κακουργήματος ενδεικτικά: (239 ΠΚ, 259 ΠΚ, κ.α.) εκ μέρους μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής του 2005" σημειώνει στη μηνυτήρια αναφορά του ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που αφού παραθέτει τις δηλώσεις - παραδοχή Τραγάκη τονίζει:

"Το μέγεθος του εγκλήματος της συγκάλυψης, του κουκουλώματος του σκανδάλου χρηματισμού, φαίνεται από μια απλή σύγκριση του πορίσματος των εισαγγελέων (κ.κ. Κυβέλου και Σίσκου) με τις αποκαλύψεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Η ίδια εταιρεία, η Drumilan, αλλά και ακριβώς το ίδιο ποσό των 21.087.757 δολαρίων. Οι εισαγγελείς μιλούν ευθέως στο 103 σελίδων πόρισμά τους για χρηματισμό, κάνουν λόγο για την καταδίκη των Ρώσων επιχειρηματιών από ρωσικά δικαστήρια για μίζα στην Ελλάδα και αναφέρονται σε όλα τα ονόματα που και τότε είχαν αποκαλυφθεί ως εμπλεκόμενα στη διακίνηση της μίζας από τη Μόσχα προς τις ΗΠΑ και από εκεί στην Ελβετία".
"Κατά τη διάταξη του άρθρου 239 στοιχ. β΄ του Π.Κ. υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη και η ανάκριση αξιόποινων πράξεων αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο ή προκάλεσε την απαλλαγή του από την τιμωρία τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Σταμάτης ο οποίος παραθέτει όλο το νομικό πλαίσιο που φανερώνει το μέγεθος των ευθυνών των μελών της επιτροπής. Α
"Κατόπιν όλων των ανωτέρω εκφράζω την άποψη ότι συντρέχουν οι αναγκαίες εκείνες ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος σε τέτοιο βαθμό βεβαιότητας ώστε να επιβάλλεται η ποινική τους τεκμηρίωση και δίωξη" αναφέρει στη μηνυτήρια του αναφορά του ο εν αποστρατία πλωτάρχης Π.Ν.
Πηγή: toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα