Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

«Πρώτο Θέμα»: Ο Πάνος Γερμανός των Public επένδυε χρήματα των Ακη, Σμπώκου και τώρα τα επιστρέφει

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα σε κύριο άρθρο της σήμερα, αποκαλύπτει μια ένοχη διαδρομή χρημάτων στα εξοπλιστικά προγράμματα με πρωταγωνιστές τους επιχειρηματίας Θωμά Λιακουνάκο και τον Πάνο Γερμανό ιδιοκτήτη των Public, του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννη Σμπώκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται να έχουν βρει την ένοχη αυτή διαδρομή χρημάτων που καταλήστεψε μέσα από κολοσσιαίες μίζες το ελληνικό κράτος και μετέτρεψε τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας σε πηγή παράνομου πλουτισμού.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η εταιρεία AXON του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου είχε καταθέσει χρήματα στην εταιρεία CLAVIS συμφερόντων του Γιάννη Σμπώκου. Η πληροφορία αυτή ανοίγει τον δρόμο στους ανακριτές για να δέσουν μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής με τις παράνομες συναλλαγές, τις δωροδοκίες και τις μίζες που αποσπούσαν, μοιράζονταν και διακινούσαν όταν υπέγραφαν αγορές οπλικών συστημάτων. Και ενώ πάνω από το τραπέζι επιχειρηματολογούσαν ότι θωρακίζεται η Εθνική Αμυνα, κάτω από αυτό πανηγύριζαν αφού «φούσκωναν» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σημειώνει, σε μακροσκελές ρεπορτάζ της ότι «μια νέα παράμετρος της εξίσωσης ''όπλα + πολιτικές αποφάσεις επί επιχειρηματίες ίσον μίζες'', αφορά την εμπλοκή του Πάνου Γερμανού, ενός εκ των ισχυρότερων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Ο Πάνος Γερμανός είχε λάβει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ποσά εκατομμυρίων σε ευρώ και αμερικανικά δολάρια και είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των μιζών που διακινήθηκαν ως ''αντίδωρο'' για το πρόγραμμα των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR- M1».

Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Multirama

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το άγνωστο πρόσωπο που συνδέει τον Πάνο Γερμανό με τον Γιάννη Σμπώκο και τον Θωμά Λιακουνάκο, είναι ο 81χρονος Γιώργος Καμάρας, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε στο ελληνικό Δημόσιο το ιλιγγιώδες ποσό τν 7,5 εκατ. ευρώ που ήταν ένα μέρος από τις μίζες που διακινήθηκαν για μια από τις υποθέσεις που ερευνώνται. Ο Γιώργος Καμάρας επιστήθιος φίλος του Γιάννη Σμπώκου, κατηγορείται πως μετέφερε εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από μίζες των εξοπλιστικών σε προσωπικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού των Public. Μάλιστα ο Καμάρας είχε διατελέσει μη εκτελεστικός πρόεδρος του Πάνου Γερμανού- Μultirama, πέντε χρόνια αφού εισέπραξε ποσό 2 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. ευρώ, ο Πάνος Γερμανός έστειλε έμβασμα 2 εκατ. δολαρίων προς λογαριασμό που διατηρούσε εταιρεία του καταδικασθέντος Γιώργου Σαχπατζίδη στην Ιταλία, χρήματα τα οποία εικάζεται ότι στην συνέχεια διοχετεύθηκαν προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Να σημειωθεί, ότι ο Πάνος Γερμανός πούλησε την αλυσίδα καταστημάτων του στον ΟΤΕ επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και υπουργού Μεταφορών Χρήστου Βερελή στην εταιρεία του στον ΟΤΕ, έναντι 800 εκατ. ευρώ το οποίο προκάλεσε τότε πολιτικό και οικονομικό «σεισμό» αφού το τίμημα από τους ειδικούς θεωρήθηκε εξωφρενικό τόσο για την δυνατότητα της αλυσίδας Γερμανός όσο και για τον ΟΤΕ. Να σημειωθεί ακόμη, ότι ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός είχε πουλήσει τις μπαταρίες για τα γερμανικά υποβρύχια που «γέρνουν» και για άλλα υποβρύχια, μια υπόθεση που φαίνεται να συγκεντρώνει εκ νέου το ενδιαφέρον της ελληνικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας για τις προμήθειες του ελληνικού Στρατού.iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/139452#ixzz2qnOla8vl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα