Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα της γρίπης: Στους 50 οι νεκροί -18 μόνο την τελευταία εβδομάδα

Στους 50 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των υγειονομικών αρχών… Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου 18 άνθρωποι, ενώ την Πέμπη έγιναν 9 νέες εισαγωγές ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα συνολικά 59 ασθενείς.
edatiki660
Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό. Οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) επισημαίνουν ότι το φετινό «κύμα» γρίπης βρίσκεται αυτή την περίοδο στην κορύφωσή του και συμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, θα αρχίσει να φθίνει σε περίπου δέκα ημέρες.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστούν προσοχή για ακόμη μία φορά σε χρονίως πάσχοντες και ιδιαίτερα εάν πρόκειται για μη εμβολιασμένα άτομα. Για τους ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία γρίπης, συνιστούν την έγκαιρη λήψη αντιικών φαρμάκων, ακόμα και εάν έχουν χαμηλούς παράγοντες κινδύνου για επιπλοκές ή δεν έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά.

Η χρησιμότητα των φαρμάκων αυτών έγκειται στο ότι μπορούν να περιορίσουν το διάστημα εμφάνισης πιθανών επιπλοκών της γρίπης, σε περίπτωση που χορηγηθούν έγκαιρα. Η λήψης τους θα πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτες δύο ημέρες εμφάνισης των συμπτωμάτων, ώστε να αποτραπούν πιθανές σοβαρές επιπλοκές μεταξύ των οποίων και η πνευμονία.
Με βάση τα δεδομένα των δύο τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας (2011-2012 και 2012-2013), φαίνεται ότι το επιδημικό κύμα εμφανίζεται μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, η κορύφωση της δραστηριότητας παρατηρείται μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου, κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης (Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β), και τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής οφείλονται κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1).
Arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα