Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Παραλήρημα ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον Καρυπίδη


Πρέπει να διαθέτει οργιώδη φαντασία κανείς για να επινοήσει "ακροδεξιούς, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές (!), ρατσιστές" να τίθενται "στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία". Ή να βρίσκεται σε προχωρημένη κατάσταση πανικού, που προφανώς επιφέρει απώλεια ακόμη και στοιχειώδους επαφής με την πραγματικότητα.

Οι παραπάνω φράσεις δεν ειπώθηκαν σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή, δεν αποτελούν σχολιασμό αναγνώστη σε θέμα κάποιας ιστοσελίδας, ούτε αναρτήθηκαν σε κάποια σελίδα του facebook. Περιέχονται σε επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ! Μάλιστα το κόμμα του κ. Βενιζέλου, με την ίδια ανακοίνωση, έκανε και κάτι ακόμη πιο θεαματικό: Αφαίρεσε από την Αριστερά το δικαίωμα να αποκαλείται Αριστερά, "επειδή δεν είναι"!
Η μνημειώδης αυτή ανακοίνωση αξίζει να παρατεθεί ολόκληρη: "Η προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, είναι το πρώτο δείγμα της δήθεν «αντιμνημονιακής» συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου που προτείνει για τον τόπο ο κ. Τσίπρας. Ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές … όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Ας μην αυτοαποκαλούνται Αριστερά, γιατί δεν είναι. Ψηφοφόροι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταλαβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να συνεργαστεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος τώρα στο λαό".

Καρυπίδης: Απαράδεκτη η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα
Στην ανακοίνωση αυτή αλλά και σε άλλες επικρίσεις για την υποψηφιότητά του με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε -με δήλωσή του- ο Θ.Καρυπίδης, στην οποία αναφέρεται:

"Η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε απ' την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των ΜΜΕ και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου. Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη. Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ' αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις. Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση.

Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Δηλώνω στρατιώτης στο στόχο της ανατροπής στη Δυτική Μακεδονία. Το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης".

ΣΥΡΙΖΑ: Δε δεχόμαστε μαθήματα αντιρατσιστικών πεποιθήσεων από τον κ. Βενιζέλο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα