Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Φιλιατρινό Φράγμα: “Περιφέρεια & Υπουργοί σταματούν το έργο

Ευθύνες σε υπουργείο και Περιφέρεια για διακοπή εργασιών επιρρίπτει ο Θ. Πετράκος

Ευθύνες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διακοπή εργασιών από τις 17 Νοεμβρίου στο Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας επέρριψε, ύστερα από χθεσινή του αυτοψία στο έργο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Ο κ. Πετράκος, με συνεργάτες του, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κατοίκους της περιοχής, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο φράγμα, όπου και ενημερώθηκε για το έργο και, κυρίως, για τη διακοπή των εργασιών από τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή, Βαγγέλη Αντωνίου, και τον εργοταξιάρχη Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο.
Είδε από κοντά τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί και ενημερώθηκε για όσες απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου, για το οποίο τόνισε πως είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής και το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο, αφού θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με την άρδευση της αγροτικής γης και των καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή!
Σε δηλώσεις του ο κ. Πετράκος σημείωσε πως η παρουσία του στο Φιλιατρινό φράγμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι «μας ανησυχεί πάρα πολύ η διακοπή των εργασιών από τις 27 Νοεμβρίου, σε ένα έργο το οποίο στο μεγάλο μέρος του έχει εκτελεστεί. Είναι απαράδεκτο ότι υπάρχει, αυτή τη στιγμή, διακοπή εργασιών και οι ευθύνες, οι βασικές ευθύνες, βρίσκονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, αλλά και στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, η οποία, ενώ έχει αποσταλεί το έγγραφο από τις 8 Οκτωβρίου 2013, δεν έχει υπάρξει απάντηση έγκρισης ή εν μέρει έγκρισης των ζητημάτων που τίθενται και των απαιτήσεων που υπάρχουν ή κάποιας έγκρισης και κάποιας απόρριψης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τη διακοπή των εργασιών, αλλά και η διακοπή των εργασιών, στη συνέχεια, θα εγείρει απαιτήσεις αποζημίωσης από την κατασκευάστρια εταιρεία! Άρα, με αυτή τη λογική μπορεί να φτάσουμε στο τέλος και να γίνουνε τα ίδια που γίνανε με το Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. Αυτή τη στιγμή, εκεί που έχει φτάσει το πράγμα, υπάρχει κίνδυνος να πληρωθούν διπλάσια χρήματα…
[…] Είναι πολύ άσχημο, ένα έργο που θα συμβάλει στον αγροτικό τομέα της Μεσσηνίας και θα βοηθήσει την αγροτική ανάπτυξη, να παρουσιάζει όλες αυτές τις καθυστερήσεις».
Συμπλήρωσε δε, πως ο ίδιος και σύμβουλοί του θα μελετήσουν τα θέματα που θέτει η κατασκευάστρια εταιρεία και θα ζητήσει εξηγήσεις από το υπουργείο, ενώ η παράταξή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Αγωνιστική Συνεργασία, με τον Νίκο Πατσαρίνο, θα ζητήσουν εξηγήσεις από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Από την πλευρά του, αναφερόμενος στη διακοπή των εργασιών εξαιτίας της μη έγκριση του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα, ο προϊστάμενος εργοταξιακού γραφείου τόνισε: «Έχουμε διακόψει τις εργασίες από τις 27 Νοεμβρίου λόγω μη έγκρισης του 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα, ο οποίος συμπεριλαμβάνει εκτελεσμένες εργασίες και μια τεχνική πρόταση που ’χουμε κάνει για την αλλαγή του ανάντη μανδύα στεγάνωσης. Είμαστε εν αναμονή της έγκρισης του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και περιμένουμε, για να ξεκινήσουμε τις εργασίες αμέσως μόλις εγκριθεί.
Ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας συμπεριλαμβάνει τις εργασίες αποφυγής κινδύνου λόγω καταπτώσεων που γίνανε στην επαρχιακή οδό, οι οποίες είναι της τάξεως του 1.000.000 ευρώ, 1.200.000 ευρώ περίπου συν ΦΠΑ, και κατά τα λοιπά την τεχνική αλλαγή – τροποποίηση του ανάντη μανδύα από μεμβράνη, η οποία δεν επιφέρει κόστος στην κατασκευή.
[...] Εμείς θέλουμε να τελειώσει το έργο. Θέλουμε να τελειώνουμε τα έργα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε». 
 0  0 

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα