Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Διχασμός στα κόμματα για την Περιφέρεια


Διχασμένα ρίχνονται τα περισσότερα κόμματα στην εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού η επιλογή των υποψήφιων έχει προκαλέσει αναταραχές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία χωρίστηκε στα δύο λόγω της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη, καθώς οι καραμανλικοί -και όχι μόνο- δεν θέλουν ούτε ν' ακούνε για... γαλάζια στήριξη στον νυν περιφερειάρχη. Ο Π. Τατούλης δίχασε όμως και το "πράσινο στρατόπεδο": Οσοι περιφερειακοί σύμβουλοι γλυκάθηκαν από την εξουσία θέλουν το ΠΑΣΟΚ να τον ξαναστηρίξει, ενώ άλλοι δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Επίσης, κάποιοι "πράσινοι" θέλουν κοινό κεντροαριστερό υποψήφιο με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ορισμένοι προτείνουν αυτόνομη κάθοδο με υποψήφιο από το... παλιό καλό ΠΑΣΟΚ.
Στο δρόμο του διχασμού βαδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη, αφού τόσο η Αριστερή Πλατφόρμα όσο και οι περισσότερες νομαρχιακές επιτροπές της Πελοποννήσου αμφισβητούν ευθέως την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.
Ακόμα και η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται διχασμένη, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα ο φυλακισμένος αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος θέλει για υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον προσωπικό του φίλο και πρώην εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ Χρήστο Γούδη, καθηγητή Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Μεσσήνιο Δημήτρη Κουκούτση.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, τα κόμματα καθυστερούν όσο μπορούν περισσότερο τη συζήτηση για τους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να μη δώσουν καθόλου χρίσματα στους μικρούς δήμους. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις ευνοεί τους νυν δημάρχους, όμως σε άλλες μπορεί να αποδειχτεί... μοιραίο, αφού κάποιοι άρχοντες δεν θα είχαν εκλεγεί -και δεν θα εκλεγούν ξανά- χωρίς τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/33398-dixasmos-kommata-perifereia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα