Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ρ.A.ΚI.: «Μας ενώνει η αγάπη για τη ζωή και τον τόπο» - Κάλεσμα για ανατροπή!


Παρουσιάση Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας για ανατροπή απηύθυναν χθες το πρωί τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας, κατά την παρουσίαση σημείων της Ιδρυτικής Διακήρυξης του εκλογικού συνδυασμού τους!
«Μας ενώνει όλους η αγάπη για τη ζωή και τον τόπο μας. Η αγωνία για το μέλλον μας και
ιδιαίτερα το μέλλον των παιδιών μας, γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα μέλλον δυστυχίας, μιζέριας, αδράνειας και φτώχειας. Έχουμε όνειρα, πίστη και ελπίδα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το άθλιο παρόν και ζοφερό μας μέλλον. Το να επιβιώνουμε απλώς δίχως πάλη δεν αποτελεί μονόδρομος, ούτε λύση για εμάς. Μας στενοχωρεί και μας θυμώνει η απαξίωση του Δήμου μας, η αδιαφορία και η παθητικότητα τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της αντιπολίτευσης, οι εικόνες κατάρρευσης και
εγκατάλειψης που αντικρίζουμε στις γειτονιές μας, η έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης σε ό,τι μας συμβαίνει και, πάνω απ’ όλα, το αίσθημα της υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου», τόνισε η Αλεξάνδρα Τσούλου, από τα Φιλιατρά, παρουσιάζοντας τα σημεία της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Κίνησης.

Ξεκινώντας την παρουσίαση, ο Κώστας Γιακουμάκης αναφέρθηκε στις συνελεύσεις και τις συζητήσεις της Κίνησης με τους πολίτες, ενώ ενημέρωσε για την αμφίδρομη επικοινωνία μέσω και του blog της (http://rakitrifilias.blogspot.gr).
Ο Μπάμπης Καλογερόπουλος είπε πως η Κίνηση έχει Συντονιστική Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι Δημήτρης Δριμής και Θεόδωρος Γεωργακόπουλος από τη Δ.Ε. Αετού, Κυριάκος Κυριαζής και Γιώργος Νικολακόπουλος από τη Δ.Ε. Αυλώνος, Γεωργία Παναγιωτοπούλου και Νώντας Βουδούρης από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Μπάμπης Καλογερόπουλος και Αλέκα (Αλεξάνδρα) Τσούλου από τη Δ.Ε. Φιλιατρών και Χρήστος Σκούντζος, Κώστας Γιακουμάκης από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
Σύμφωνα με την κα Αλεξάνδρα Τσούλου: «Εμείς που υπογράφουμε τη διακήρυξη αυτή είμαστε γυναίκες και άνδρες από κάθε περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελματικών ή μη ομάδων. Ο καθένας μας φέρει διαφορετικές πολιτικές καταβολές, από την Αριστερά και την Οικολογία ως τη δημοκρατική και αντιμνημονιακή Δεξιά.
Η Τοπική αυτοδιοίκηση αποτέλεσε ιστορικά ισχυρό θεσμό οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών και αυτόνομη βαθμίδα εξουσίας. Σήμερα με την πολιτική που εφαρμόζεται βάλλεται βάναυσα ο θεσμός αυτός. Με τον Καλλικράτη όχι μόνο δεν ενισχύεται ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αποτελεί όργανο επιβολής των ασφυκτικών μέτρων των μνημονίων. Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξαναβρεί το κύρος της και να αναλάβει ενεργητικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Οφείλει να διαφυλάξει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών. Για τους λόγους αυτούς συναντηθήκαμε, συζητήσαμε και αποφασίστηκε η συγκρότηση της
Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας.
Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες. Η δική μας δύναμη είναι η δύναμη της συνεργασίας των πολιτών. Δεν είναι οι εντολές των κομματικών μηχανισμών, δεν είναι τα κελεύσματα των τοπικών παραγόντων. Η δημοτική κίνηση που ιδρύουμε θα είναι βαθιά ανεξάρτητη και δημοκρατική».
Αναφερόμενη στις αρχές λειτουργίας της Κίνησης, είπε ότι αυτή «χαρακτηρίζεται από τρεις αρχές λειτουργίας: Θα είναι ανεξάρτητη από κόμματα και οικονομικά συμφέροντα. Θα είναι βαθιά δημοκρατική στηριγμένη σε ισότιμα μέλη, με κυρίαρχο όργανο τη γενική συνέλευση των μελών της. Θα αποκλείει τη λογική του παραγοντισμού και των παραγόντων, γι’ αυτό ο έλεγχος θα απευθύνεται πρώτα στους δικούς μας εκπροσώπους.
[…] Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που μαζί με τους πολίτες και τους φορείς θα κινητοποιήσουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ένα Δήμο που θα σταθεί αλληλέγγυος στα θύματα της κρίσης μέσω δικτύων αλληλεγγύης για τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, τους άστεγους, με κοινωνικά φροντιστήρια, με κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, με βοήθεια για όσους έχουν εξαγγελθεί κατασχέσεις και πλειστηριασμοί όπως, π.χ. στους Γαργαλιάνους.
Θέλουμε ένα Δήμο που θα λειτουργεί δημοκρατικά. Ένα Δήμο με διαφάνεια. Ένα Δήμο που θα σέβεται και τον τελευταίο πολίτη και τις ανάγκες του. Ένα Δήμο που θα προστατεύει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Θέλουμε ένα Δήμο που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών του. Καλούμε, λοιπόν, όλες και όλους τους πολίτες της Τριφυλίας, όλους όσοι πιστεύουν ότι τη ζωή τη συνδιαμορφώνουμε συλλογικά και ότι η ατομική στάση και αδράνεια οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.
Σας περιμένουμε να γίνετε συμπαραστάτες και συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας για την ανατροπή που θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε!».




tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα