Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αλιβιζάτος στηρίζει Παπακωνσταντίνου μέσω συντάγματος και κατακεραυνώνει το σύστημα της διαπλοκής

Στη σημερινή εκδήλωση των 58 στον Πειραιά συμμετείχε ως ομιλητής ο γνωστός συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος. Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση εκ μέρους του κ. Αλιβιζάτου κατά την ανάπτυξη των θεμάτων περί βουλευτικής ασυλίας και των ποινικών ευθυνών υπουργών πως στην περίπτωση Παπακωνσταντίνου (λίστα Λαγκάρντ) «φθάσαμε στο σημείο να ξεχειλώνουμε το Σύνταγμα με αυθαίρετες ερμηνείες πως δεν υπάρχει παραγραφή άρα ορθώς διώκεται ο πρώην υπουργός»....
Ο καθηγητής είπε πως κατά την άποψή του η ερμηνεία που επελέγη ήταν για να τραβάει κανείς τα μαλλιά του και τόνισε ότι «αντιλαμβάνομαι την πίεση του κόσμου που δεν θέλει να τη γλιτώνουν οι πολιτικοί, αλλά να μην κάνουμε το Σύνταγμα φυσαρμόνικα» [tanea]
Epikairo: Παρακολουθώντας την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στην παραμικρή της λεπτομέρεια, υπήρξαν φορές που αναρωτήθηκα φωναχτά, μέσω των ποστ που ανήρτησα, πώς είναι δυνατόν να σιωπούν οι άνθρωποι του πνεύματος και κυρίως αυτοί που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη σε μία στημένη ιστορία εις βάρος του Παπακωνσταντίνου.

Ο Παπακωνσταντίνου κατηγορήθηκε ότι αφαίρεσε τα ονόματα συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απόδειξη πλην του δεδομένου της συγγένειας. Μάλιστα, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο Παπακωνσταντίνου ουδεμία επαφή είχε με τις εξαδέρφες του πέραν της συγγενικής σχέσης.
Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας, εφευρέθησαν 2 ακόμη κατηγορίες για να δέσουν την παραπομπή του πρώην ΥπΟικ σε ειδικό δικαστήριο, η μία εκ των οποίων αφορά σε ζημία του δημοσίου ενός αυθαίρετου ποσού τέτοιου ύψους τούτως ώστε να υπάρξει παραπομπή για κακούργημα. Ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι δεν εισέπραξε χρήματα για το ελληνικό κράτος κατά τους 9 μήνες που είχε τη λίστα Λαγκάρντ στην κατοχή του. Η αλήθεια είναι ότι τα επόμενα 2,5 χρόνια που ακολούθησαν, με τους 3 υπουργούς οικονομικών που τον διαδέχθηκαν, δεν έχει εισπραχθεί ούτε 1 €! Φυσικά, δεν πρόκειται να εισπραχθεί ούτε 1 € και στη συνέχεια καθώς η λίστα Λαγκάρντ ήταν προϊόν υποκλοπής και δεν ευσταθεί νομικά η θεσμική αξιοποίησή της. 
Αφού λοιπόν η εξεταστική επιτροπή υπό τον κο Μαρκογιαννάκη αποφάσισε την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο δικαστικό συμβούλιο να εξετάσει το καταδικαστικό πόρισμα της επιτροπής, ο αντιεισαγγελέας κος Κανελλόπουλος έκρινε ότι δεν ισχύει η περίπτωση της παραγραφής των αδικημάτων του Παπακωνσταντίνου ενώ το σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι σε περίπτωση που παρέλθουν 2 εκλογικές αναμετρήσεις και υπάρξει σύνθεση του κοινοβουλευτικού σώματος, υπάρχει παραγραφή των κατηγοριών. Ο κος Κανελλόπουλος βίασε το σύνταγμα στα μάτια όλων των ελλήνων συνταγματολόγων και δεν ακούστηκε ούτε η παραμικρή αντίδραση. Βέβαια, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση έφθανε για τον κύριο Πολύδωρα να διορίσει την κόρη του αλλά για τον Παπακωνσταντίνου απλά δε μέτρησε!
Σε αυτή την τριλογία-φαρσοκωμωδία στην οποία όλοι οι έλληνες νομικοί έχουν γνώση ότι πρόκειται για μία στημένη πολιτική διαδικασία, δυστυχώς, κανείς δεν είχε το θάρρος να βγει και να πει την αλήθεια, δε βρήκε το κουράγιο να υπερασπιστεί έναν αθώο άνθρωπο που πληρώνει το γεγονός ότι θέσπισε νόμους για την πάταξη της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου [ήταν ο πρώτος Υπουργός Οικονομικών της μεταπολίτευσης που δημιούργησε νομικό πλαίσιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και στοχοποίησε τα μεγάλα εισοδήματα]. Έτσι, κατηγορείται αυτός που έφερε τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα προς αξιοποίηση και όχι ο Βενιζέλος που την έκρυψε επί 16 μήνες στο σπίτι του και την επέστρεψε σαν βρεγμένη γάτα πίσω στο κράτος όπου άνηκε, όταν ο Στουρνάρας ζήτησε νέο αντίγραφο του cd από τις γαλλικές αρχές. 

Η εξήγηση είναι προφανής. Κανείς δε θέλησε να αντιπαρατεθεί με το ισχυρό αυτό σύστημα διαπλοκής που περιλαμβάνει τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, πολιτικούς και δικαστικούς κύκλους και γενικότερα μηχανισμούς που ίσως έβρισκαν οι ίδιοι απέναντι στην εξελικτική τους πορεία. Ο Παπακωνσταντίνου, σήμερα, τιμωρείται για παραδειγματισμό επειδή τόλμησε και έπιασε αυτούς που κουβαλούσαν εκατομμύρια σε βαλιτσάκια στο εξωτερικό και έχει απέναντί του ως φυσικούς δικαστές όλους τους επιφανείς διαπλεκόμενους επιχειρηματίες αυτής της χώρας. 
Αν και στην αρχή θεωρήσαμε ότι ο Παπακωνσταντίνου είναι μόνος απέναντι σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, σιγά σιγά εμφανίζονται δειλά στο πλευρό τουάγνωστοι και επώνυμοι Έλληνες από κάθε σημείο της χώρας. Ένας εξ αυτών -προς τιμήν του- είναι και ο έγκριτος συνταγματολόγος κύριος Αλιβιζάτος ο οποίος τολμά να πει το αυτονόητο, την αλήθεια, ότι δηλαδή έχουν κάνει ακόμη και το σύνταγμα φυσαρμόνικα για να στείλουν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο. Είναι πράγματι η περίπτωση που περιγράψαμε και μεις, όταν το Σύνταγμα χρησιμοποιείται ως πλυντήριο
Εμείς οφείλουμε να συγχαρούμε τον κο Αλιβιζάτο για τη γενναιότητά του να αναφερθεί στο γεγονός και να μην κρυφτεί όπως -προς το παρόν- κάνουν οι υπόλοιποι πίσω από την αλήθεια. Όπως επίσης οφείλουμε να απευθυνθούμε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου -είτε μας διαβάζει είτε όχι - και να του πούμε πως εμείς θα μείνουμε κοντά του μέχρι το τέλος, και, κάθε μέρα θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι, διότι ο Έλληνας μπορεί να ανεχθεί πολλά πράγματα στη ζωή του και την ιστορία του, την αδικία όμως δεν την ανέχεται.
σ.σ.: Ποιος είναι ο Παπακωνσταντίνου και τι έκανε για αυτή τη ρημάδα τη χώρα μπορείτε να ξαναδιαβάζετε -> έτσι, για την αλητεία... 
epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα