Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Εγγυητής της προεκλογικής ομαλότητας ζητούν οι πολίτες να είναι ο Κόλλιας!

Του Ηλία Γιαννόπουλου 
Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί θυμίζει το εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Τριφυλία μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις εν όψει των δημοτικών εκλογών!
Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό και έχουμε αναφέρει σχετικά με αναλυτικά ρεπορτάζ στο «Θ», την υποψηφιότητά του στο Δήμο Τριφυλίας ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Τρίτης ο (πρώην) αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας, καθώς και Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, αντιστράτηγος ε.α. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, από τους Γαργαλιάνους.
Μάλιστα, το μεσημέρι της Τετάρτης παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος και από τις θέσεις που τον έχει ορίσει ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, δηλαδή από πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Στην επιστολή της παραίτησής του, αφού εύχεται στον κ. Κόλλια «καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας για το καλό του τόπου μας», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως έχετε ενημερωθεί, ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Τριφυλίας, όπως έχετε ήδη κάνει και εσείς. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου πλέον από τη θέση του αντιδημάρχου, θέση στην οποία ορίστηκα με δική σας απόφαση, θέση που εσείς μου εμπιστευτήκατε και την οποία πιστεύω πως τίμησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και θα είμαι στη διάθεσή σας μέχρι τη λήξη της θητείας μας για να φέρουμε σε πέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή που αναλάβαμε κατ’ εντολή των συνδημοτών μας».
Όπως, επίσης, έχει γίνει γνωστό, το κόμμα της Ν.Δ. θα διεκδικήσει το Δήμο Τριφυλίας στις εκλογές του Μαΐου με υποψήφιο δήμαρχο το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και πολιτευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Παναγιώτη (Τάκη) Κατσίβελα. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται ο κ. Κατσίβελας να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.
Αμφότερες οι υποψηφιότητες προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. και, όσο να ’ναι, το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρούς «πονοκεφάλους» στους επιτελείς του κόμματος, εκνευρισμό και γκρίνια, έστω και σε χαλαρούς και χαμηλούς τόνους μέχρι στιγμής, μεταξύ «γαλάζιων» στελεχών, μελών, ψηφοφόρων.
Εκνευρισμό και γκρίνια, πάντως, που ουδείς γνωρίζει, όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουν οι εκλογές, εάν και κατά πόσο θα ενταθούν και με ποιον τρόπο, τότε πια, θα εκδηλώνονται ή έως πού μπορεί να φτάσουν!
Δήμαρχος στην Τριφυλία είναι ο Κώστας Κόλλιας, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές του 2010 με προσωπική επιλογή και απόφαση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά. Ο Κώστας Κόλλιας είναι επιλογή που, το 2010, ένωσε το διχασμένο και «διασπασμένο» σε τοπικό επίπεδο κόμμα της Ν.Δ., γεφύρωσε τοπικιστικές αντιθέσεις, συνέθεσε διαφορετικές αυτοδιοικητικές παρουσίες και απόψεις και, τελικά, κέρδισε τις εκλογές! Επιλογή νίκης για τη Ν.Δ.!
Η πορεία που ακολούθησε στα τρία και πλέον χρόνια, από τότε, στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα! Τα οικονομικά προβλήματα του νέου Δήμου, από τα χρέη με τα οποία τον φέσωσαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι και Δήμοι, ήταν τεράστια και οι συνέπειες αυτών παραπάνω από σοβαρές και στη λειτουργία του Δήμου και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Επίσης, οι τοπικές αντιθέσεις και τοπικιστικές αντιπαραθέσεις ήταν πολλές, αφού, δυστυχώς, δημοτικοί σύμβουλοι- ακόμη και μέχρι σήμερα- δε δείχνουν να πιστεύουν και να θέλουν το Δήμο Τριφυλίας, στον οποίο ωστόσο εξελέγησαν με την εμπιστοσύνη των πολιτών και τον οποίο όφειλαν και οφείλουν να υπηρετούν, χωρίς σύνδρομα και κόμπλεξ του παρελθόντος και του αντικαλλικράτειου μένους που εξεδήλωναν πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010!
Ομογενοποίηση του Δήμου δεν επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό (δεν είναι εύκολο έτσι κι αλλιώς), ενώ το μοντέλο διοίκησης που προεκλογικά ο συνδυασμός του δημάρχου είχε εξαγγείλει και εφαρμόστηκε μετεκλογικά, με τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες ανά Δημοτική Ενότητα, δυστυχώς, δεν απέδωσε όσο αναμενόταν και, όπως φαίνεται, δημιούργησε τοπικά «καπετανάτα».
Συντονισμός επαρκής δεν κατέστη εφικτός και οι δυσλειτουργίες είναι εμφανείς στους πολίτες και την καθημερινότητά τους. Ωστόσο, επειδή δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα, και μια σειρά από παρεμβάσεις με μικρά και μεγαλύτερα έργα έγιναν, και μελέτες ετοιμάστηκαν και προωθήθηκαν, και διεκδικήσεις και αιτήματα κατατέθηκαν σε υπουργεία, και προγράμματα υλοποιήθηκαν και ο Δήμος, πλέον, δε χρωστά τόσα πολλά εκατομμύρια όσα στο ξεκίνημά του!
Ο κ. Κόλλιας ξέρει πολύ καλά ότι το βάρος της ευθύνης για τις δυσλειτουργίες του Δήμου πέφτει στις πλάτες του, αλλά ξέρει, επίσης, πολύ καλά ότι για να λειτουργήσει καλύτερα ο Δήμος απαιτούνται και τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις ευθύνης.
Στα υπέρ του, είναι η συμπάθεια του κόσμου, η απλότητα, η κοινωνικότητα και η παρουσία του στα τοπικά δρώμενα! Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητά του, την εντιμότητά του, την ανιδιοτέλειά του και την κοπιώδη προσωπική προσπάθεια για να κρατηθεί όρθιος ο Δήμος.
Στη δημοτική του παράταξη παρουσιάστηκαν προβλήματα συνοχής, με αντιδράσεις δημοτικών του συμβούλων για τις έμμισθες θέσεις των αντιδημάρχων και του προέδρου του Δ.Σ. Άλλοι ήθελαν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους και να συνεχίσουν και πέραν της πρώτης διετίας να παίρνουν το μισθό και άλλοι επεδίωκαν παντοιοτρόπως να τις καταλάβουν!
Παρά ταύτα, μόνον ένας δημοτικός σύμβουλος ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ όλοι οι άλλοι συνέχισαν και συνεχίζουν να είναι μέλη της δημοτικής παράταξης του κ. Κόλλια και να ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις εισηγήσεις και προτάσεις του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, με ελάχιστες εξαιρέσεις, που αφορούν κυρίως ζητήματα ήσσονος σημασίας και μπορούν να θεωρηθούν κι ως ένα βαθμό λαϊκισμός προς άγραν ψήφων! Από τους 19 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Κόλλια σημειώνεται πως, ακόμη και πριν από λίγες εβδομάδες, που οι εξελίξεις «έτρεχαν», κάποιοι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα τους ενός χεριού, σε συζητήσεις τους έλεγαν πολλά και διάφορα, πότε συντασσόμενοι ακραιφνώς με το δήμαρχο, πότε έψαχναν προς άλλες κατευθύνσεις ο καθένας σύμφωνα με τις προσδοκίες του, όμως, ψήφιζαν «ναι» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!
Τις τελευταίες μέρες, κατά τις οποίες ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του κ. Ανδρινόπουλου, όπως και ότι ως υποψήφιος δήμαρχος προτίθεται να κατέβει (και) ο κ. Κατσίβελας, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τηρεί εξαιρετικά υπεύθυνη πολιτική στάση! Δεν έχει αντιδράσει, όπως αφελώς κάποιοι ίσως προσδοκούσαν ότι θα πράξει, ούτε και έχει σχολιάσει, δημόσια τουλάχιστον, το παραμικρό!
Με συνεργάτες του και στελέχη του συνδυασμού του, όπως και με πολιτικούς του φίλους, βεβαίως και συζητούν τις εξελίξεις. Παρά, δε, το γεγονός ότι καθημερινά πολλοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, της τοπικής Ν.Δ., αλλά και απλοί πολίτες, τον προτρέπουν να προβεί σε δηλώσεις, ο ίδιος δεν το πράττει! Θυμίζουμε πως, σε συνέντευξή του στο «Θ» που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 31ης Δεκεμβρίου 2013, ο δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε: «Δεν ήρθαμε στο Δήμο ως νομείς και πολύ περισσότερο ως “λαφυραγωγοί” της εξουσίας, αλλά ως αγωνιστές. Είναι εύλογο, λοιπόν, ο αγώνας αυτός να έχει συνέχεια, με τις απαιτούμενες στην εποχή που διανύουμε προσαρμογές!».
Στις 30 Ιανουαρίου 2014, ερωτηθείς επίμονα από δημοσιογράφους για όσα ακούγονταν στην περιοχή γύρω από τις εκλογές, επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο αγώνας που ξεκίνησε το 2011 πρέπει να συνεχιστεί! Αυτό καταγράφει και την προσωπική μου βούληση και πρόθεση! Στη βάση αυτή, έχουν ενημερωθεί τα όργανα του κόμματος, γιατί εγώ έχω μία κομματική προσέγγιση και μία κομματική ένταξη σ’ αυτά τα ζητήματα και στη βάση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διάλογος στο πλαίσιο της δημοτικής μας παράταξης, αλλά, προπαντός, ο διάλογος με την κοινωνία και τους φορείς της». Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η επιλογή του πολιτικού του φορέα να είναι διαφορετική, απάντησε: «Η τοποθέτησή μου αφορά τα πράγματα όπως είναι καταγεγραμμένα σήμερα! Τα ζητήματα τα πολιτικά και τα κοινωνικά εξελίσσονται και ανάλογα με το πώς διαμορφώνονται, είμαστε εδώ για να ξανατοποθετηθούμε!».
Τις τελευταίες μέρες, ο δήμαρχος Τριφυλίας, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και σύνεση, χαρακτηριστικά που δείχνουν, αφενός, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του απέναντι στους πολίτες, το Δήμο Τριφυλίας, τη δημοτική του παράταξη και το συνδυασμό του και, βεβαίως, το κόμμα της Ν.Δ. και, αφετέρου, την ισχυρή πολιτική του προσωπικότητα και οντότητα, αναδεικνύεται σε εγγυητή της προεκλογικής ομαλότητας στην Τριφυλία, με τον κόσμο στην περιοχή να του δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στις επιλογές και αποφάσεις που ο ίδιος θα λάβει, αφουγκραζόμενος την κοινωνία, στην οποία, άλλωστε, όλοι οι αιρετοί αναφέρονται και την οποία καλούνται και οφείλουν να υπηρετούν! 
tharrosnews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ,
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα